Mihai Şora, după moartea reginei Elisabeta: Dumnezeu s-o odihnească în pace și lumină!

Regina Elisabeta a ll- a a murit joi după -amiază, la reşedinţa sa de la Balmoral, la vârsta de 96 de ani, a anunţat Palatul Buckingham.

08 sept. 2022, 21:14
Mihai Şora, după moartea reginei Elisabeta: Dumnezeu s-o odihnească în pace și lumină!

Mihai Şora a transmis un mesaj pe facebook după moartea Reginei Elisabeta. „Dumnezeu s-o odihnească în pace și lumină!
Ființă blândă și pătrunzătoare, a cărei înțelepciune va fi fost cu adevărat providențială pentru poporul pe care l-a cârmuit”.

Membrii Familiei Regale Britanice au vegheat-o pe Regină până în ultimele clipe de viaţă. BBC şi-a suspendat programul la zi. UPDATE: Meghan Markle nu l-a însoţit pe Harry la Balmoral
”Regina a murit în pace la Balmoral, în această după-amiază”, este anunţul. ”Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, mai arată anunţul Casei Regale.

Regina Elizabeth II va avea, conform tradiţiei britanice, funeralii de stat

Înmormântarea Reginei va fi, conform tradiţiei, una de stat, o onoare rară rezervată în mare parte monarhilor, potrivit The Guardian.

Singurul monarh care nu a primit o înmormântare de stat în ultimii 295 de ani a fost Edward al VIII-lea, care a abdicat. Înmormântări de stat au avut loc, în rare ocazii, prin ordinul monarhului şi printr-un vot în Parlament care furnizează fondurile, pentru personalităţi distinse, printre care s-au numărat Sir Isaac Newton, Lord Nelson, Ducele de Wellington şi prim-ministrul de război Sir Winston Churchill.Ultima înmormântare de stat din Marea Britanie a fost cea a lui Churchill în 1965, iar ultima înmormântare de stat pentru un suveran a fost pentru tatăl reginei, George al VI-lea, în 1952.

Regina Angliei, Elisabeta a II-a, a murit. Cel mai longeviv monarh din lume s-a stins la 96 de ani

Înmormântările de stat sunt responsabilitatea Earl Marshal şi a College of Arms şi sunt finanţate din fonduri publice.