Replică la Statul Islamic: Scrisoare semnată STATUL CREŞTIN trimisă unei moschei din Bruxelles

Moscheea Attadamoune, din districtul Molenbeek al capitalei belgiene, unde au crescut sau au trăit pentru o perioadă mai mulți autori ai atentatelor teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie și revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic, a primit luni o scrisoare semnată 'Statul Creștin', relatează postul de radio și televiziune public belgian (RTBF), pe site-ul său, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
23 nov. 2015, 19:09
Replică la Statul Islamic: Scrisoare semnată STATUL CREŞTIN trimisă unei moschei din Bruxelles

Scrisoarea a fost găsită în cutia poștală a moscheii de Jamal Habbachich, unul dintre responsabilii lăcașului de cult musulman.

Plin de greșeli de ortografie, documentul anunță că vor fi răzbunați ‘frații noștri căzuți în timpul diverselor atentate’. Scrisoarea evocă înjunghierea ‘ca pe porci a fraților’ musulmani.

‘Ne vom adresa autorităților abilitate ale țării noastre și vom face o plângere la poliție, evident’, a reacționat Jamal Habbachich, care a ținut să amintească faptul că moscheea Attadamoune a mai fost ținta amenințărilor.

‘Există două ipoteze când primești acest gen de scrisori — fie este un document scris de un dezechilibrat, fie este o amenințare foarte gravă. Ceea ce mă interesează, de asemenea, este numele autorului scrisorii, pe care nu îl cunoaștem și care folosește o terminologie similară celei a Statului Islamic’, a adăugat el.

Jamal Habbachich este și președintele Consiliului Moscheilor din Molenbeek, ce regrupează 16 lăcașuri de cult musulmane din acest cartier al Bruxellesului.

Moscheea Attadamoune a apărut sâmbătă într-un reportaj din cadrul emisiunii „7 a la Une”, realizată de RTBF. În emisiunea a fost intervievat unul dintre imami, Abdehadi Assani, care a denunțat ‘electoralismul’ fostului primar al comunei Molenbeek-Saint Jean, socialistul Philippe Moureaux, față de comunitatea musulmană din Molenbeek.

Habbachich a susținut poziția lui Abdehadi Assani, dar s-a distanțat total de autorii atentatelor de la Paris și de Statul Islamic. ‘Există mult laxism la nivelul deschiderii anumitor moschei din Molenbeek. Am fost singurii care am denunțat acest lucru. Am denunțat și că Sharia4Belgium recruta în Molenbeek, dar nimeni nu ne-a ascultat. Toată lumea a participat la această derivă. Plătim totuși oalele sparte de greșelile din trecut’, a mai spus imamul Jamal Habbachich.