Replica lui DD la decizia CNA. Vezi ce „premieră mondială” aşteaptă joi

Dan Diaconescu îi acuză pe membrii CNA că, prin reducerea licenţei OTV pentru a treia oară consecutiv, nu fac altceva decât să "calce legea în picioare". Diaconescu a declarat la Ştirile serii, de la România TV, că se aşteaptă la o nouă sancţiune din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 18:40
Replica lui DD la decizia CNA. Vezi ce „premieră mondială” aşteaptă joi

Dan Diaconescu a criticat dur decizia membrilor CNA de a sancţiona OTV, care mai poate emite doar până la 29 mai.

Noi fuseserăm deja condamnaţi la moarte. Oricărui condamnat la moarte i se mai respectă câteva dorinţe (…). Noi deja aveam această perioadă în care ne gândeam doar la moartea noastră, acum chiar şi această perioadă s-a înjumătăţit. Aşa ceva nu se întâmplă nicăieri pe planetă, nici la Guantanamo, nici într-o altă puşcărie a planetei, doar în  închisoarea aceasta mare numită România. Sunt lucruri incredibile care se petrec sub ochii noştri. Nimeni, în nici o ţară, nu poate aplica aceeaşi sancţiune pentru aceeaşi faptă de 3 ori consecutiv. Nu se poate înjumătăţi, şi iar înjumătăţi, şi iar înjumătăţi. Nici măcar legea nu prevede acest lucru. (…) S-au călcat în picioare toate prevederile legii audiovizuale„, a declarat Diaconescu.

El a arătat că motivele invocate la şedinţa de marţi a CNA întrec „orice fel de aşteptări”.

„Noi întinzându-le o capcană, nemaipronunţând numele PPDD pe postul nostru în ultimele 10 zile, ei au invocat acest raport de monitorizare care atesta că a fost făcută pe OTV doar reclamă pentru USL, pentru UNPR şi pentru PDL… Atunci dna Narcisa Iorga, rerezentanta lui Traian Băsescu, dl Onisei şi dl Jucan au invocat calitatea mea de membru de partid, calitate care însă nu există. Au spus că am carnet de membru, nu au vrut să-l prezinte, au trecut la vot şi s-a votat cu 7 voturi la 1”, a spus Diaconescu.

El a arătat că se aşteaptă ca, la şedinţa de joi a CNA, membrii Consiliului să aplice o nouă sancţiune OTV, astfel încât postul să mai emită doar până la 10 mai.

Înţeleg că în şedinţa de joi, în premieră mondială, se va înjumătăţi din nou această înjumătăţire. Nici la uraniu şi nici la plutoniu nu se înjumătăţeşte aşa. Ştiţi că ăştia de la KGB mai băgau nişte plutoniu prin ceaiurile adversarilor lor. Şi perioada de înjumătăţire a plutoniului e de 45 de ani sau ceva de genul acesta. La noi nici măcar perioadele acestea stabilite de chimişti nu se mai respectă. La noi, perioadele de înjumătăţire descresc vertiginos şi acum se va înjumătăţi din nou, în şedinţa de joi, pînă undeva pe 10 mai”, a declarat Diaconescu.

„De ce credeţi? Pe contul meu de Facebook, câţiva telespectatori, internauţi, au zis că eu sunt preşedintele  partidului. Nimeni nenegând acest lucru, Cristina Trepcea şi alţi membrii ai Consiliului au tras concluzia că eu  automat sunt preşedinte, cel puţin pe Facebook. Atunci se va discuta de ce încalc eu legea pe Facebook şi voi fi pedepsit cu încă o înjumătăţire a licenţei”, a adăugat Diaconescu.

Pe de altă parte, Diaconescu a spus că, din sursele sale, a aflat că preşedintele Băsescu a „rugat-o” pe Laura Codruţa Kovesi „să emită de urgenţă un mandat de arestare” pe numele lui pentru că a făcut campanie electorală în afara perioadei legale.

„Ş doamna Kovesi a spus: „domne,  nu pot să-l arestez că e doar o contravenţie. Pot cel mult să-l amendez…” Nici măcar Kovesi nu-l mai ascultă pe Băsescu. Este interesant ce motiv vor găsi pentru arestarea mea”, a relatat Diaconescu.

El a mai acuzat că se încearcă împiedicarea PPDD de a participa la alegerile locale, explicând că se discută ca partidele care nu au o vechime de un an să nu poată candida. „Cu alte cuvinte, PPDD să nu aibă voie la locale”, a conchis Diaconescu.

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis marţi să reducă pentru a treia oară licenţa OTV, astfel că postul lui Dan Diaconescu mai poate emite doar până la 29 mai.