Replica lui MRU: „Eu n-am fost şef de sală. Nu prim-ministrul aprobă meniul. Suntem la nuntă?”

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri seară, la România TV, că toate cheltuielile cu parfumuri şi mâncăruri scumpe au fost făcute strict pentru protrocolul de înalte primiri. "Când mergeţi la biserică duminică dimineaţa, vă îmbrăcaţi în haine murdare sau încercaţi să vă prezentaţi în cele mai decente haine, mai curate şi mai bine alcătuite costume pe care le aveţi? Aici nu e o problemă de bani, este o problemă de demnitate", a comentat MRU cheltuielile făcute.

RomaniaTV.net
19 sept. 2012, 17:25
Replica lui MRU: „Eu n-am fost şef de sală. Nu prim-ministrul aprobă meniul. Suntem la nuntă?”

Mihai Răzvan Ungureanu a explicat, la România TV, că nu primul ministru face astfel de cereri. „De fiecare dată când este nevoie de pregătiri pentru protocol de înalte primiri sau pentru protocale pe care RA-APPS le ştie, se pregătesc asemenea liste. Sper că nimeni cu mintea limpede nu îşi imaginează că premierul are nevoie de tone de deodorante sau de săpunuri. Cheltuielile cabinetului premierului se evidenţiază în alt loc decât la RA-APPS şi anume la cancelaria SGG a Guvernului”, a declarat MRU.

CITEŞTE ŞI MRU, despre achiziţiile de lux: Lista este ceea ce a considerat RA-APPS să comande pentru protocol

Fostul premier a precizat că vizitele delegaţiilor străine presupun anumite cheltuieli minime necesare reprezentării României la un nivel adecvat.”Sunt primiri, există case de oaspeţi care trebuie utilate ca oaspeţii să se simtă bine la nivelul lor de reprezentare. Au fost mese oficiale, e absolut firesc„, a spus fostul prim-ministru.

Acesta a refuzat să comenteze preţurile bunurilor comandate pentru mesele festive arătând că nu ştia de ele şi nu era treaba sa să se ocupe de organizarea meselor de protocol. „Eu n-am fost şef de sală. În opinia primului-ministru actual, eu am fost chelner sau ospătar, dar nu aprobă primul-ministru meniul. Suntem la nuntă?„, s-a întrebat Mihai Răzvan Ungureanu.

Acesta i-a criticat pe cei „care spun ipocrit că trebuie să mergem mâncând biscuiţi la o recepţie la care participă şefi de state şi prim-miniştri”, adăugând că interesul naţional presupune inclusiv astfel de cheltuieli. „Când se ridică drapelul României pe catarg, nu-l ridici plin de pete (…) Rostul unei discuţii e ca un demnitar să aducă beneficii pentru ţara sa, chiar dacă rămâne nemâncat. Când e vorba de interesul naţional, precupeţeşti ceva? Când e vorba de interesul naţional, faci orice, cheltuieşti oricât, indiferent de cât este vorba„, a mai spus Ungureanu.

„Nu ştiu dacă mergeţi duminica la biserică. Probabil că da. Când mergeţi la biserică duminică dimineaţa, vă îmbrăcaţi în haine murdare sau încercaţi să vă prezentaţi în cele mai decente haine, mai curate şi mai bine alcătuite costume pe care le aveţi? Sunt convins că aţi proceda aşa. Aici nu e o problemă de bani,  este o problemă de demnitate. În momentul în care te prezinţi aşa cum trebuie în faţa lumii, eşti considerat un om care se respectă”, a mai spus MRU. 

În timpul mandatului lui Mihai Răzvan Ungureanu, Guvernul a făcut achiziţii de nu mai puţin de 10 milioane de lei, constând în produse scumpe, de la băuturi şi mâncare până la creme şi parfumuri.  România TV şi jurnalul.ro au prezentat liste cu produsele de lux achiziţionate, pe care se regăsesc Whiskey Lagavulin de 1.718 lei/sticla, vită de Kobe (Japonia) – 3.500 lei/kg, dar şi parfumuri gen Givenchy sau Giorgio Armani, precum şi tot felul de creme.