Replica PSD după ce Ludovic Orban a numit-o pe Viorica Dăncilă „tăntica incultă, analfabetă”

Mihai Fifor a reacţionat, după ce preşedintele PNL Ludovic Orban a spus despre premierul Viorica Dăncilă că este „o tăntică incultă, analfabetă”. Senatorul PSD a afirmat că astfel de jigniri impardonabile îl descalifică nu doar ca politician, ci şi ca om. Şi vicepreşedintele PSD Natalia - Elena Intotero consideră că "ieşirea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, este doar o alunecare în fantezie şi suburban".

RomaniaTV.net
22 dec. 2018, 12:46
Replica PSD după ce Ludovic Orban a numit-o pe Viorica Dăncilă „tăntica incultă, analfabetă”

„Ieşirea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, este deopotrivă tristă, cât şi îngrijorătoare. Şi o consider ieşire, nu declaraţie politică, pentru că refuz să cred că acesta este nivelul discursului unui bărbat în România anului 2018. Cu aceeaşi mâhnire constat că s-a depăşit cu mult proprietatea termenilor folosiţi.

Desigur, este rolul Opoziţiei să critice Puterea. Dar între critică şi jignire sau defăimare este o distanţă foarte mare. Nu ştiu de partea cui se poziţionează domnul Orban, dar cu siguranţă nu de partea oamenilor. (…) Un Guvern condus de o femeie a avut curajul să implementeze o serie de măsuri care redau României demnitatea naţională în raport cu partenerii. Prin comparaţie, ieşirea preşedintelui PNL este doar o alunecare în fantezie şi suburban”, a susţinut Natalia – Elena Intotero, într-un comunicat de presă.

O reacţie a avut şi fostul ministrul al MApN Mihai Fifor.

„Aseara, tarziu, un individ de joasa speta, pe numele lui Orban Ludovic, presedinte PNL, a aratat, inca o data, unei tari intregi fata reala a unei clici de detractori de tara, adunati din cele mai obscure si diverse medii sub umbrela generoasa a PNL, USR, PMP si, mai nou, a partidului „mesianic” al spiralatului Ciolos.

Sa jignesti impardonabil o femeie, fie ea si Primul-ministru al Romaniei, nu te descalifica doar ca politician, ci, in primul rand ca om, care ar fi trebuit, cel putin teoretic, sa aiba o minima educatie – cei sapte ani de acasa. Nu mai vorbesc aici de o spoiala de instructie, pentru ca m-as duce deja mult prea departe cu pretentiile.

Din pacate, Orban nu face altceva decat sa ilustreze un nou mod de a face politica in Romania, unul al urii viscerale, al denigrarii, al calomniei, al fracturarii societatii cu orice risc…un primitivism psiho-comportamental greu de acceptat in general si, cu atat mai putin, atunci cand acesta este translatat, din mediile unde vietuiesc acesti indivizi, in salile Parlamentului Romaniei.

Ce ne arata atacul suburban al lui Ludovic Orban la adresa Premierului, dincolo de proasta crestere? Disperare si lipsa totala a oricarei solutii politice, o disolutie tot mai evidenta a opozitiei din Romania.

Dupa doi ani in care au incercat, cu orice pret daramarea unui guvern legitim si destructurarea majoritatii parlamentare rezultata in urma votului masiv din decembrie 2016, dupa un An Centenar in care au distrus si bruma de solidaritate si unitate din randul societatii romanesti, Orban si ai lui sunt pe cale sa puna mana pe bata. Pentru ca ce mai poate urma, dupa o astfel de violenta de limbaj? Violenta fizica? Nu m-ar mai mira nimic.

Trist este ca indivizii acestia propaga, in cel mai iresponsabil mod, in lumea intreaga, imaginea falsa a unei Romanii incapabile sa isi gestioneze treburile interne. Cui foloseste asta?

Fara dubii, tuturor celor pe care ii deranjeaza teribil toate masurile luate de Guvernul Dancila pentru bunastarea romanilor si, mai ales, pentru ca Romania sa poata sta demna oricand in randul tuturor celorlalte tari europene”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, condamnă vehement atacurile lansate de Ludovic Orban la adresa premierului Viorica Dăncilă şi subliniază că acestea nu fac altceva decât să evidenţieze lipsa de substanţă a acţiunilor întreprinse de opoziţie.

„Atacul suburban al lui Orban la adresa premierului trădează o crasă neputinţă! Realizând probabil că nu este capabil de nicio acţiune politică de substanţă, nu i-a mai rămas decât să recurgă la injurii. Este foarte ruşinos să avem de-a face cu un astfel de comportament venit din partea reprezentanţilor opoziţiei, cu atât mai mult cu cât vorbim despre o doamnă. Dar, până la urmă, ce pretenţii să avem de la o opoziţie de mucava, care nu ştie altceva decât să facă scandal în Parlament cu vuvuzele. Este trist şi de-a dreptul înfricoşător să ne gândim că aceşti oameni îşi doresc să preia guvernarea şi administrarea ţării!”, susţine Dan Nica.

Liderul europarlamentarilor PSD mai atrage atenţia că opoziţia n-ar trebui să plângă de mila băncilor, având în vedere că toate măsurile guvernului sunt menite să readucă echitatea şi normalitatea pe pieţe.

„Degeaba plânge Orban de mila băncilor! Românii trebuie să ştie că primele 10 bănci din piaţă s-au înţeles între ele şi au triplat ROBOR-ul, tocmai în anul în care, urmare a măsurilor guvernului PSD, veniturile oamenilor au crescut prin majorările de pensii şi salarii. Aceste bănci au drenat, prin creşterea dobânzilor, o bună parte din beneficiile primite de milioanele de salariaţi şi pensionari. Taxa pe lăcomie bancară tocmai asta urmăreşte. Să limiteze posibilitatea băncilor de a creşte povara celor creditaţi şi să plătească pentru profiturile exagerate”, mai arată Nica.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, într-o postare făcută vineri seara pe Facebook, că premierul Dăncilă, „o tăntică incultă, analfabetă” dar tot mai „tupeistă şi mai obraznică” a comis o crimă cu premeditare împotriva economiei româneşti, prin adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă privind măsurile fiscale.

„În ziua aniversării Revoluţiei Române, în ziua preluării simbolice a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de la Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, în seara practic a ultimei zile de lucru din acest an când puţini sunt aceia care pot să reacţioneze, tăntica incultă, analfabetă, dar din ce în ce mai tupeistă şi mai obraznică, comite o crimă cu premeditare împotrivă economiei româneşti, şi aşa suferindă după loviturile anterioare încasate de la pleiada de nechemaţi rătăciţi pe la butoanele guvernului şi ministerelor”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.