Replici pe buget. Udrea: „Este un buget al sărăciei”. Firea: „PDL joacă un teatru ieftin”

Deputatul PDL Elena Udrea şi senatorul PSD Gabriela Firea au avut miercuri, la România TV, o dispută legată de bugetul pe anul 2013 şi de modul în care este discutat acesta în Parlament. Udrea a acuzat USL că nu este în stare să rezolve problemele economice ale României decât prin creşterea fiscalităţii, în timp ce Firea impută PDL că nu dă dovadă de seriozitate prin boicotul lucrărilor din plen.

RomaniaTV.net
06 feb. 2013, 14:04
Replici pe buget. Udrea: „Este un buget al sărăciei”. Firea: „PDL joacă un teatru ieftin”

Bugetul USL este un buget al sărăcirii populaţiei, cu creşteri de taxe şi impozite, precum impozitul de 16% pentru agricultori, şi un buget al promisiunilor neonorate. După ce în campania electorală a promis creşterea salariului minim la 850 de lei, acum nu o face„, a spus Elena Udrea, la România TV.

Udrea a motivat şi părăsirea dezbaterilor pe buget de către PDL. „Gestul PDL este un protest la adresa abuzului puterii. Pe lângă faptul că ne-au fost respinse pe bandă toate amendamentele, că nu a contat niciun proiect , azi ne-am trezit că o parte din amendamentele propuse în comisii şi pe care aveam să le susţinem în plen, nu au mai apărut”, a precizat Udrea care a invocat şi faptul că USL vrea să treacă bugetul chiar dacă nu are cvorum pentru a continua şedinţa comună.

În replică, Firea a spus că PDL a recurs la mijloace neserioase în cadrul disputei parlamentare. „Este vorba de un joc de imagine. Eu şi majoritatea colegilor mei am fost la Parlament de la 08.30. Aş vrea să desfiinţez această idee că nu ar fi adevărat, este o temă falsă. Nu este niciun scandal, este un teatru ieftin al celor de la PDL. Îmi pare rău că recurg la aceste trucuri ieftine„, a declarat Gabriela Firea, menţionând că eliminarea din raport a amendamentelor care nu au fost susţinute în comisiile de buget-finanţe a fost decisă în cadrul Birourilor Permanente reunite.

Senatorul PSD are obiecţii şi faţă de modul în care PDL a evaluat bugetul guvernului Ponta şi faţă de amendamentele depuse, prin care se solicită alocări nefondate de bani pentru anumite proiecte. „Nu este corect şi colegial să vină să pună piedici şi să folosească fraze demagogice fără legătură cu realitatea. Dacă ei ar fi dovedit milă faţă de români şi nu ar fi fost guvernul Ciomu care a amputat pensii şi salarii, care a amputat ajutoare inclusiv pentru mamele care îşi cresc copiii, care au mărit CAS-ul şi acum vorbesc de reducerea acestuia, poate că aş fi avut înţelegere”, a precizat Firea.

Parlamentarii PDL au decis, miercuri, să părăsească sala de plen în semn de protest faţă de faptul că o parte din amendamentele pe care democrat-liberalii le-au depus la proiectul de buget nu se regăseau pe lista cu amendamente. Parlamentarii PPDD au ameninţat şi ei că părăsesc sala, gest la care au recurs câteva ore mai târziu.