REPORTAJ Cum te mutilează drogurile. Un tânăr era să-şi piardă braţele din cauza heroinei VIDEO

A furat ca să facă rost de bani pentru heroină şi etnobotanice, iar când a ajuns aproape să-şi piardă braţele şi viaţa din cauza drogurilor a comis o nouă infracţiune. De data aceasta, ca să atragă atenţia şi să ajungă pe mâna medicilor. George Dumitrescu este în închisoare, dar a primit o nouă şansă la viaţă.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 10:34
REPORTAJ Cum te mutilează drogurile. Un tânăr era să-şi piardă braţele din cauza heroinei VIDEO

„Vreau să ies şi din zona drogurilor şi penitenciar, să văd viaţa altfel. Am 32 de ani, mă droghez de la 17, nu ştiu decât droguri şi puşcărie. Am zis să iau legale, etnobotanice, le-am combinat cu heroină şi nu am mai putut să mă las”, a mărturisit tânărul.

După trei săptămâni de injectabile combinate, braţele lui George erau greu de privit, iar durerea… imposibil de suportat. George Dumitrescu susţine că a mers la spital, dar medicii nu l-au primit deoarece nu avea acte de identitate şi nici bani.

Tânărul a avut noroc pentru că a fost arestat chiar când era la un pas de a muri. Acesta avea septicemie, iar braţele îi erau tumefiate.

„Am spart un geam la maşină în faţa secţiei de poliţie. Aşa am venit la penitenciar”, povesteşte acesta.

A avut nevoie de mai bine de trei luni de îngrijiri medicale, iar medicii au fost nevoiţi să-i facă transplant de piele pe braţe.  Tânărul a avut nevoie de consiliere psihologică şi de antidepresive puternice, pentru că dependenţa sa de droguri a durat mai bine de 15 ani.

După luni grele, de recuperare, petrecute în spitalul Penitenciarului din Rahova, bărbatul a trimis o scrisoare medicilor în care le mulţumeşte că i-au redat viaţa.

„A fost un luptător până la capăt, a făcut kinetoterapie, sală de forţă, a recuperat extraordinar”, a explicat doctorul Bogdan Safta, specialist chirurgie generală la Spitalul Penitenciar Rahova.

„Zi de zi intram în sala de operaţii. Mă dureau mâinile rău, chiar i-am spus doctorului că să mi le taie că nu mai rezist. Am luptat să trăiesc. Nu se poate să mi se întâmple asta, aveam 31 de ani abia am făcut 32”, a mai declarat George Dumitrescu.
George Dumitrescu ar putea fi eliberat condiţionat anul viitor.