Reporter CNN, transmisiune live din mijlocul violențelor din Kabul: „Se simte ca şi când ai asistat la un moment destul de profund de istorie”

Clarissa Ward, reporter CNN, s-a dus în Kabul, capitala Afganistanului, în centrul violențelor comise de talibani pentru a transmite imagini și cele mai noi informații despre conflictele celor care au cucerit țara.

19 aug. 2021, 16:31

Jurnalista spune că a început să se documenteze în legătură cu acest conflict în urmă cu mai bine de un deceniu și că meseria ei de jurnalist s-a schimbat mult după ce talibanii au preluat puterea în Kabul.

Reporterul CNN s-a confruntat cu câteva momente tensionate în Kabul din cauza talibanilor. Unul dintre ei i-a cerut la un moment dat să-și acopere fața.

„În calitate de reporter am fost încorporată în armata SUA şi eram ferită de talibani. Acum, ei controlează efectiv o mare parte din ţară. Să stai aici şi să urmăreşti cum capitala Kabul este cucerită în doar câteva ore cu o singură lovitură, în timp ce forţele americane s-au retras, se simte ca şi când ai asistat la un moment destul de profund de istorie.

Şi apoi vezi pe stradă a doua zi luptătorii talibani care conduc oraşul, se ocupă de punctele de control, asigură securitatea din jurul aeroportului. Sunt atât de multe imagini şi scenarii care s-au întâmplat în ultimul săptămână pe care nimeni nu le-ar fi putut prezice”, a spus Clarissa Ward, potrivit TheHollywoodReporter.

Clarissa Ward lucrează la CNN de șase ani și a mărturisit că fiecare eveniment, implicit cel din Afganistan, e o adevărată muncă în echipă.

„Ceea ce iubesc la televiziune este colaborarea, munca de echipă. Ieşi din cameră şi iei o ceaşcă de cafea după patru ore de somn şi îţi spune: „Ce putem face? Unde mergem? Încercăm să mergem la palatul prezidenţial? Vrem să ajungem astăzi la aeroport?”

Nu există un singur proces care să conducă la aceste decizii. Vorbeşti ca o echipă şi decizi ce este posibil şi vorbeşti cu echipa ta de la securitate. Există mai multe componente într-o situaţie precum aceasta. Nu poţi pur şi simplu să te urci într-o maşină şi să mergi la locul transmisiei”, a mai spus jurnalista CNN.