Reporterul Cătălin Grădinaru a făcut baie în Neajlov după îndemnul autorităţilor ca populaţia să facă economie la energie electrică

Duşul în doi, trei sau patru este recomandarea oficialilor europeani pentru populaţie cu scopul de a reduce consumul de apă, respectiv energie electrică în contextul creşterii exagerate a preţurilor.

16 sept. 2022, 08:40
Reporterul Cătălin Grădinaru a făcut baie în Neajlov după îndemnul autorităţilor ca populaţia să facă economie la energie electrică

La nivelul UE se vorbește din ce în ce mai des despre economiile pe care vor trebui să le facă cetățenii europeni la energie electrică şi la căldură. Un oficial din Elveția a recomandat chiar „dușurile în doi”.

Reporterul Cătălin Grădinaru a mers să facă baie în Neajlov după îndemnul autorităţilor ca populaţia să facă economie la energie electrică.

„Vreau să fiu premiat de Uniunea Europeană că fac şi baie fără să consum energie electrică. Mai prind şi scoici din apele Neajlovului. … Cam asta este direcţia în care ne ducem.

Citeşte şi: Fără gazele din Rusia e groasă în Olanda! Guvernul „recomandă” dușuri de maximum cinci minute și temperatura în casa să nu depășească 19 grade

Problema este că eu greieri şi lăcuste nu o să mănânc, deşi am înţeles că sunt foarte bune. Mă întreb, acea chitină cum o s-o digerăm.

Oare în ce direcţie merge lumea asta deoacere lucrurile care păreau fireşti pe vremuri acum par nişte păcate. Păcatele pe care le facem noi acum sunt să mâncăm carne, să ne spălam foarte des –  am înteles că este foarte grav să te speli foarte des, deşi când era cu pandemia aveam pe cineva care ne îndemna să ne spălăm pe mâini. Întrebarea mea este unde mergem şi de ce totuşi conducătorii nostri nu reacţionează. Nu mai vorbesc de faptul că la iarnă probabil o să vin să fac baie aici în Neajlov ca să mă călesc. E singura modalitate pe care eu o vad pentru a rezista la frig, fără să ne dăm toţi banii”, a spus Cătălin Grădinaru.

Citeşte şi: VIDEO: Ghinion pentru Ursula von der Leyen. Nu toți cetățenii pot face „duș în doi”, pentru economie la apă. Sandu Lungu a demonstrat-o

Ministrul energiei din Elveția, Simonetta Sommaruga, a recomandat dușul în doi. Mai mult, oficialul european a respins toate respinge criticile la adresa campaniei lansate pentru economisirea energiei electrice. Sommruga a recunoscut că deși dușul în doi după o anumită vârstă nu mai este „confortabil”, propunerea trebuie luată foarte în serios.