Reprezentanţa CE la Bucureşti îi dă replica lui Liviu Dragnea cu privire la vitamina D: Sunt necesare cercetări privind nutriţia

Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti a postat pe pagina sa de Facebook fragmente dintr-un studiu privind vitamina D, după ce liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat un program prin care vitamina să fie acordată gratuit copiilor. Conform studiului, în special iarna sunt recomandate alimente bogate în vitamina D şi sunt necesare cercetări privind nutriţia în grupurile de populaţie vulnerabile, pentru a face recomandări privind nutriţia.

05 feb. 2019, 11:11
Reprezentanţa CE la Bucureşti îi dă replica lui Liviu Dragnea cu privire la vitamina D: Sunt necesare cercetări privind nutriţia

„Cercetătorii recomandă o alimentaţie bogată în vitamina D, mai ales în lunile de iarna, care să includă produse precum ouă, peşte gras şi ciuperci, arată un studiu finanţat de Uniunea Europeană şi publicat în anul 2017, invocat de reprezentanţa CE.

„Trebuie să desfăşurăm cercetări privind nutriţia în grupurile de populaţie vulnerabile, pentru a dezvolta recomandări specifice etapei de viaţă pentru aportul de nutrienţi”, declara coordonatorul de proiect Mairead Kiely cu privire la direcţiile viitoare de cercetare.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului, că vrea reducerea bugetelor serviciilor de informaţii şi finanţarea unui program prin care să fie acordată gratuit vitamina D copiilor, iar dacă nu face Guvernul această reducere, o va face Parlamentul.

„I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D, este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o s-o fac la Parlament, cu amendamente”, a afirmat Dragnea.

Ideea lui Liviu Dragnea privind acordarea de vitamina D pentru copii, motiv de controverse în România. Cât ar cheltui Guvernul