Reprezentanții clinicii acuzate de moartea lui Petrică Mîțu Stoian, față în față cu judecătorii Curții Supreme! Vor redeschiderea unității

Reprezentanții clinicii Nera acuzată de moartea regretatului artist Petrică Mîțu Stoian vor să obțină redeschiderea unității din Caraș-Severin. În acest sens, aceștia au depus o solicitare la Curtea Supremă care urmează să dea în curând un verdict în acest caz.

02 feb. 2024, 18:19
Reprezentanții clinicii acuzate de moartea lui Petrică Mîțu Stoian, față în față cu judecătorii Curții Supreme! Vor redeschiderea unității
Reprezentanții clinicii acuzate de moartea lui Petrică Mîțu Stoian, față în față cu judecătorii Curții Supreme!

Reprezentanții clinicii acuzate de moartea lui Petrică Mîțu Stoian, față în față cu judecătorii Curții Supreme! În cursul zilei de joi, judecătorii Curții Supreme au analizat cererea reprezentanților clinicii Nera, închise după moartea lui Petrică Mîțu Stoian, iar zilele următoare este așteptată o decizie.

Citește și Adevăratul fiu de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian rupe tăcerea! Cine este singura artistă care l-a ajutat atunci când colegii de breaslă l-au umilit

Reprezentanții clinicii acuzate de moartea lui Petrică Mîțu Stoian, față în față cu judecătorii Curții Supreme!

Reprezentanții Clinicii Nera au susținut la termenul de joi că sunt nevinovați și că măsura închiderii unității din Caraș-Severin este una  abuzivă.

După ce Petrică Mîțu Stoian a murit la scurt timp după ce a fost oxigenat în camera hiperbară până i-au explodat plămânii, clinica Nera a fost amendată cu 80.000 de lei, însă reprezentanții săi au solicitat anularea sancțiunilor.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au stabilit că amenzile și sancțiunile primite au fost aplicate legal, dar reprezentanții unității medicale nu au renunțat și au apelat la Instanța Supremă, care joi a analizat solicitarea lor și urmează să se pronunțe în acest caz.

„Respinge plângerea contravențională formulată de petentul CLINICA NERA SRL, în contradictoriu cu MINISTERUL SĂNĂTĂŢII – DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ CARAŞ-SEVERIN împotriva proceselor verbale de contravenţie seria CS NR. 901 din data de 10.11.2021 şi seria CS nr. 902 din data de 11.11.2021. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, apel ce se va depune sub sancţiunea nulităţii, inclusiv motivele, la Judecătoria Oraviţa”, a fost decizia instanței de fond. Ulterior, Clinica Nera a făcut apel și a pierdut. „Respinge, în întregime, acţiunea formulată şi modificată, înaintată de reclamanta Societatea CLINICA NERA SRL în contradictoriu cu pârâtul MINISTERUL SĂNĂTĂŢII, având ca obiect – eliberare aviz. Fără cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare care se depune la Curtea de Apel Timişoara”, se arată în decizia judecătorilor de la ÎCCJ care a fost atacată de reprezentanții clinicii Nera.

Citește și Familia lui Petrică Mâțu Stoian se pregătește de parastas. Cum i-a apărut în vis surorii sale la doi ani de când a decedat: „Eu știu cum i-o fi pe lumea cealaltă”