Reprezentanţii Diasporei îi cer lui Klaus Iohannis să-i retragă ordinul Steaua României lui Adrian Năstase după ce i-a numit „indieni”

Tommy Tomescu, organizatorul Mitingului Diasporei din 10 august 2018, îi cere, pentru a doua oară, președintelui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României acordat fostului premier Adrian Năstase, după ce acesta i-a numit "indieni" pe românii din străinătate. 

RomaniaTV.net
04 dec. 2019, 09:29
Reprezentanţii Diasporei îi cer lui Klaus Iohannis să-i retragă ordinul Steaua României lui Adrian Năstase după ce i-a numit „indieni”

„Corb/infractor la corb/infractor nu isi scoate ochii. Degeaba am fost primul care i-am cerut lui Iohannis in 2016 retragerea ordinului Steaua Romaniei pentru Adrian Nastase, ca sa nu mai fie invitat la reuniuni oficiale specimenul asta care ii facea indieni pe cei din diaspora. Asa da fanfaronul reales, cu regularitate, cate o placuta suedeza diasporei”, a scris Tommy Tomescu, pe Facebook.

Nu este prima solicitare de retragere a ordinului Steaua României pentru Adrian Năstase.

„Folosirea în sens peiorativ a termenului indian, ne arată o mentalitate de tipul sclav – stăpân. Această adresare denotă și o labilitate a persoanei care se crede stăpân, deorece până și stăpânii își protejează care le trimit miliarde de euro, dar orice este permis din perspectiva disperării care încearcă să își dovedească supremația sa. Fostul Premier alege să îi atace pe români, într-un moment în care pe teritoriul Regatului Unit sunt supuși atacurilor violente, magazinele le sunt incendiate și ar avea nevoie de susținere, doar pentru a câștiga o dispută politică”, spunea Tomescu, în 2016, când a cerut prima dată retragerea titlului.

Solicitarea organizatorului Mitingului Diasporei vine după ce Adrian Năstase a participat, duminică seară, la recepția organizată la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Naționale a României.