Reprezentanţii societăţii civile îi cer lui Klaus Iohannis să demită doi şefi de instituţii publice

Două solicitări pentru demisii la vârful puterii în România au ajuns pe masa lui Klaus Iohannis, informează România TV. Potrivit unul document lăsat la Cotoceni de reprezentanţii societăţii civile, se cere demisia preşedintelului Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu şi a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

10 nov. 2015, 14:45
Reprezentanţii societăţii civile îi cer lui Klaus Iohannis să demită doi şefi de instituţii publice

Reprezentanţii „strazii” i-au cerut lui Klaus Iohannis sa ii demita pe doi dintre sefii de institutii importante: Avocatul Poporului, Victor Ciorbea si presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu. Este o solicitare care a fost strigata, de altfel, si in strada, la protestele din Piata Universitatii, potrivit România TV.

Reprezentantii societatii civile i-au scris lui Klaus Iohannis ca Victor Ciorbea ar fi executat, de fapt, „comenzi politice” si nu ar fi slujit interesul oamenilor de rand. In plus, Nicolae Vacaroiu s-ar face vinovat de faptul ca insitutia sa nu a efectuat mai des controale, astfel incat banul public sa nu mai poate fi furat si in tara sa nu mai fie coruptie.

Solicitarile „strazii” nu pot fi puse in aplicare de catre Klaus Iohannis pentru simplu fapt ca acesta nu are atributii loegate de demiterea celor doi. Nicolae Vacaroiu si Victor Ciorbea sunt numiti de catre Parlament.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis anunţă numele PREMIERULUI desemnat. Declaraţii de presă la Cotroceni