Reprezentantul băncilor în negocierile cu Grecia cere Parlamentului elen să aprobe planul de salvare

Negociatorul şef al creditorilor privaţi în discuţiile cu Grecia pentru reducerea datoriilor, Charles Dallara, a cerut parlamentarilor eleni să aprobe duminică planul de austeritate menit să salveze ţara de faliment, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
12 feb. 2012, 16:03
Reprezentantul băncilor în negocierile cu Grecia cere Parlamentului elen să aprobe planul de salvare

Într-un interviu acordat publicaţiei elene Kathimerini, Dallara, director general al Institutului pentru Finanţe Internaţionale (IFI), a spus că creditorii privaţi sunt hotărâţi să reducă datoriile Greciei printr-un schimb de obligaţiuni. El şi-a exprimat totodată convingerea că programul va fi un succes.

 

„Vreau să îi încurajez să voteze pentru programul de reforme. Este important ca parlamentarii să înţeleagă care este miza”, a spus Dallara.

 

Şeful IFI a avertizat totodată că timpul aflat la dispoziţie pentru realizarea schimbului de obligaţiuni este scurt, astfel încât nu există spaţiu pentru derapaje.

 

Parlamentul din Grecia urmează să voteze duminică un nou plan de austeritate, necesar pentru obţinerea celui de-al doilea program de susţinere financiară din partea UE şi FMI, în valoare de 130 de miliarde de dolari.

 

Ministrul de Finanţe, Evangelos Venizelos, a declarat sâmbătă că ţara mai mare timp până la 17 februarie pentru a prezenta creditorilor privaţi oferta schimbului de obligaţiuni şi a obţine finanţarea internaţională necesară răscumpărării pe 20 martie a unor obligaţiuni de 14,5 miliarde de euro.