Reprezentantul Germaniei la BCE merge la summit afirmând că are la el rezerva de aur a băncii

Reprezentantul Germaniei în consiliul director al Băncii Centrale Europene (BCE), Jörg Asmussen, a afirmat în glumă la sosirea la reuniunea miniştrilor de finanţe din zona euro că duce în servietă rezerva de aur a instituţiei, potrivit Financial Times.

RomaniaTV.net
20 feb. 2012, 16:14
Reprezentantul Germaniei la BCE merge la summit afirmând că are la el rezerva de aur a băncii

Jean-Claude Juncker, şeful Eurogroup şi premierul Luxemburgului, a sosit în schimb la reuniune cărând mai multe kilograme de documente, potrivit The Telegraph.

Asmussen va reprezenta BCE la reuniunea din această seară. Asmussen a fost susuţinut de Germania pentru a prelua la începutul acestui an postul la BCE, iar înainte a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul de Finanţe de la Berlin.

Înainte de a intra în clădirea din Bruxelles unde se desfăşoară summit-ul Asmussen a fost întrebat dacă are în servietă profiturile înregistrate de BCE din preschimbarea obligaţiunilor elene fără a accepta pierderi. Banca a cumpărat obligaţiunile în anii trecuţi de pe piaţa secundară, la o valoare mai scăzută decât cea nominală.

Asmussen a râs şi a răspuns că are în servietă doar rezervele de aur ale BCE, scrie Financial Times.

BCE are o rezervă de aur de aproximativ 550 de tone, potrivit CNBC.

BCE a obţinut un profit estimat la 15 miliarde de euro din portofoliul de obligaţiuni elene deţinut, în valoare de circa 50 de miliarde de euro.

Liderii europeni se reunesc luni la Bruxelles pentru a aproba al doilea pachet de ajutro financiar pentru Grecia, de circa 130 miliarde de euro.