Republica Moldova a prelungit starea de urgenţă până pe 31 iulie. Situaţia rămâne gravă în ţară

Comisia pentru Sănătate Publică din Republica Moldova a decis prelungirea stării de urgenţă până pe data de 31 iulie, a anunţat vineri Ion Chicu, premierul Republicii Moldova. Aujtorităţile au anunţat pentru astăzi 258 de noi cazuri de infectare şi 11 morţi, ducând la 18.924 numărul total al celor infectaţi şi la 635 pe cel al deceselor.

10 iul. 2020, 17:31
Republica Moldova a prelungit starea de urgenţă până pe 31 iulie. Situaţia rămâne gravă în ţară

„În ultimele 3 săptămâni, în ţara noastră s-a înregistrat o diminuare constantă a numărului de cazuri confirmate cu infecţia COVID-19. Din păcate, nu se observă acelaşi lucru la nivel regional şi internaţional, unde se stabilesc antirecorduri de la o zi la alta. Inevitabil,  pandemia continuă să ne decidă modul de viaţă, dar şi activităţile la nivel guvernamental”, a declarat premierul Ion Chicu.

Citeşte şi Italia şi-a închis graniţele pentru cetăţenii din 13 ţări. Între acestea se află şi Republica Moldova

Prelungirea stării de urgenţă presupune menţinerea restricţiilor ce au fost impuse, se menţionează într-un comunicat publicat pe site-ul guvernului de la Chişinău.
 
Membrii comisiei au decis prelungirea stării de urgenţă în sănătate publică până pe 31 iulie 2020. Reieşind din riscul iminent pentru sănătatea publică, se menţin, în aproape toate domeniile, prevederile şi restricţiile de până acum. Rămâne în vigoare respectarea strictă a măsurilor de control şi combatere a infecţiei COVID-19 pe întreg teritoriul ţării, în mod special în incinta instituţiilor medico-sanitare, în transport şi în unităţile comerciale”, scrie în comunicat.