Republica Moldova, avertizată de la Moscova. „Maia Sandu ar trebui să apeleze la SUA și România pentru gaz!”

Alexei Pușkov, un influent senator rus, i-a sugerat președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, să apeleze la SUA și România pentru a cumpăra gaz.

13 sept. 2022, 22:13
Republica Moldova, avertizată de la Moscova. „Maia Sandu ar trebui să apeleze la SUA și România pentru gaz!”
Republica Moldova, avertizată de la Moscova. "Maia Sandu ar trebui să apeleze la SUA și România pentru gaz!"

Republica Moldova, avertizată de la Moscova. Politicianul de la Moscova susține că Maia Sandu nu poate plăti și nu ar trebui să cumpere gaz din Rusia.

„Maia Sandu nu poate plăti; să nu cumpere gaz! Să cumpere „molecule de libertate” lichefiate din Statele Unite sau să ceară gaz din România natală”, a scris Alexei Pușkov pe canalul său de Telegram.

Maia Sandu, atac fără precedent la adresa Rusiei. Serghei Lavrov, pus la punct: „O provocare ordinară! Trebuie să dea niște răspunsuri!”

Reacția oficialului rus a venit după ce Maia Sandu a criticat prețurile ridicate la gazele rusești. Din cauza acestora, aproximativ 1.000 de susținători ai partidului de opoziție Șor au protestat la Chişinău, acuzând autoritățile că nu au reușit negocierile cu Rusia privind aprovizionarea cu gaze. Asta deşi, la 1 septembrie, premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță, a declarat că guvernul va continua să despăgubească cetățenii țării pentru creșterea prețurilor la gazele importate din Rusia.

Vladimir Putin vrea s-o dea jos pe Maia Sandu. Marile pericole care pândesc guvernul de la Chişinău

Maia Sandu a făcut apel la populația țării să reducă cât mai mult consumul de gaze, din cauza temerilor privind scumpirile în perioada iernii și riscul ca Rusia să blocheze furnizarea de combustibil.