Republica Moldova: Ghimpu vrea să fie premier în locul lui Filat

Ghimpu a propus ca Vlad Filat să devină preşedintele Parlamentului, iar funcţia de premier să îi revină lui. El susţine, de asemenea, că acordul de constituire va trebui modificat din cauza circumstanţelor tensionate din interiorul alianţei.

RomaniaTV.net
19 oct. 2011, 11:45
Republica Moldova: Ghimpu vrea să fie premier în locul lui Filat

Preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, a propus miercuri ca actualul premier, Vlad Filat, să devină preşedintele Parlamentului iar funcţia acestuia să îi revină lui, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia online.

Ghimpu a propus ca Vlad Filat să devină preşedintele Parlamentului, iar funcţia de premier să îi revină lui.

El susţine, de asemenea, că acordul de constituire va trebui modificat din cauza circumstanţelor tensionate din interiorul alianţei.

Tensiunile s-au intensificat în cadrul alianţei după ce preşedintele Parlamentului moldovean, Marian Lupu, a anunţat vineri că nu va demite procurorul general şi directorul Comisiei Naţionale pentru Piaţa Financiară (CNPF), chiar dacă riscă să fie revocat din funcţie.

Lupu, preşedinte interimar al Republicii Moldova, a făcut această declaraţie după ce deputaţi din cadrul Partidului Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) au votat împreună cu deputaţi din cadrul Partidului Comunist din Republica Moldova (PCRM) demiterea directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), iar premierul Vlad Filat a solicitat demiterea procurorului general şi a directorului CNPF. Concomitent, Filat a declarat că nu există o înţelegere între formaţiunea pe care o conduce şi comunişti.