Republica Moldova nu va folosi izoletele trimise de România pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus: Noi apreciem gestul

Cele 10 izolete trimise de România pentru Republica Moldova nu vor fi folosite pentru pacienții infectați cu coronavirus, ci pentru persoanele cu alte boli, a declarat ministrul sănătății de la Chișinău. Cu toate acestea, Republica Moldova apreciază gestul făcut de România,  potrivit Agora.md.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 11:26
Republica Moldova nu va folosi izoletele trimise de România pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus: Noi apreciem gestul

Directorul Agenției de Sănătate Publică de peste Prut, Nicolae Furtună, a declarat că pentru bolnavii de COVID-19 sunt suficiente măștile de protecție, iar izoletele nu sunt obligatorii. 

Citește și: Convoiul cu ajutoare din România, întâmpinat cu aplauze şi steaguri tricolore la graniţa cu Moldova. Imagini emoţionante VIDEO

”Izoletele nu se folosesc la COVID-19. Asta nu o spun eu, ci experții în domeniu. Ele vor fi folosite la alte boli. Noi apreciem gestul României, inclusiv venirea acestor izolete”, a declarat Dumbrăveanu. 
 
De aceeași părere este și directorul Agenției pentru Sănătăte Publică, care a adăugat faptul că în recomandările OMS, izoletele nu apar ca obligatorii.
 
”Specialiștii rămân pe poziția că izoletele nu sunt obligatorii pentru coronavirus și e decizia fiecărei țări. În recomandările OMS, izoletele nu apar ca obligatorii. Lucrurile nu trebuie interpretate, așa cum apare tendința. Este suficient dacă bolnavul de coronavirus poartă mască”, a declarat directorul Agenției pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

La Chișinău, au ajuns, joi, 20 de camioane cu medicamente și dispozitive medicale trimise de România. Ajutorul constă în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5.000 de viziere, 5.000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2.800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aprox. 80.000 litri alcool sanitar.