Republica Moldova: Procuratura Generală a pornit urmărirea penală privind uzurparea puterii de stat

Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat. "Prin ordonanţa Procurorului General - interimar, Dumitru Robu, astăzi, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a Republicii Moldova.

05 aug. 2019, 11:57
Republica Moldova: Procuratura Generală a pornit urmărirea penală privind uzurparea puterii de stat

Astfel, fiind constatate erori de fapt şi de drept la emiterea ordonanţei de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă de fostul Procuror Genaral – interimar, Igor Popa din 23 iulie 2019, astăzi, aceasta a fost anulată.

Exercitarea urmăririi penale pe acest caz va fi efectuată de un grup de urmărire penală format din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi ofiţeri de investigaţie din diferite subdiviziuni ale organelor de drept, iar Procuratura va informa despre evoluţia investigaţiilor pe acest caz.”, se spune în mesaj, potrivit publika.md.

Publika.md precizează că decizia vine la aproape o săptămână, după ce Dumitru Robu a fost numit în funcţia de procuror general interimar. Atunci, şeful statului a declarat că procurorul general trebuie să discute mai puţin cu presa şi să deschidă dosare penale.

Citeşte şi Republica Moldova anulează sistemul electoral mixt şi revine la sistemul electoral proporţional pe liste de partid

Dumitru Robu a fist numit în funcţia de procuror general interimar fără concurs. Liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat în presă că este vorba despre o înţelegere dintre cele trei partide.

Totodată, Ziarul de Gardă a scris că Dumitru Robu este finul de cununie al procurorei Vera Chiranda, care, la rândul său, este cumătră cu viceprim-ministrul și ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase.  


loading...