Republica Moldova refuză să fie echipată după standardele NATO. Explicaţia halucinantă a guvernului de la Chişinău

Ministerul de Externe de la Chișinău a reacţionat la declaraţiile ministrului de Externe britanic, Liz Truss, referitor la faptul că Republica Moldova ar trebui să fie ”echipată conform standardelor NATO”.

23 mai 2022, 23:29
Republica Moldova refuză să fie echipată după standardele NATO. Explicaţia halucinantă a guvernului de la Chişinău

„Cooperarea Chişinăului cu NATO se desfăşoară în cadrul Parteneriatului pentru Pace, iar unul dintre elementele centrale ale acestei cooperări are la bază respectarea principiului neutralităţii constituţionale a Republicii Moldova de către toţi actorii vizaţi„, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Daniel Vodă, citat de presa de la Chişinău.

„După cum se cunoaște și în spațiul public, țara noastră are relații de cooperare în domeniul securității și apărării cu mai mulți parteneri. Scopul acestui dialog ține atât de participarea la eforturile de asigurare a păcii și securității internaționale, cât și asigurarea capacităților necesare de apărare ale forțelor armate pentru contracararea potențialelor riscuri de securitate. Aceste acțiuni fac parte din obiectivele de promovare a interesului nostru național”, a mai spus Vodă.

Citeşte şi Macron vrea cât mai repede Moldova în UE. Anunţ important după întâlnirea cu Maia Sandu, de la Paris

Citată de presa străină, ministrul britanic de externe, Liz Truss, a menționat că Moldova ar trebui să fie „echipată conform standardelor NATO” pentru a o ajuta să se protejeze împotriva amenințării unei invazii ruse. Potrivit acesteia, au fost în desfășurare discuții cu aliații despre cum să ajute națiunile mai mici să se apere.

Anterior, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (de stânga, prorus) al fostului preşedinte pro-Kremlin, Igor Dodon, a cerut explicaţii guvernării, deplângând ”tentativele Occidentului de a încălca neutralitatea Republicii Moldova”.

Citeşte şi SUA sprijină Republica Moldova în procesul de aderare la NATO: „Suntem hotărâţi să sporim cooperarea, inclusiv ăn domeniul militar”