Republica Moldova: Vlad Filat rămâne în arest preventiv

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, reținut la 15 octombrie pentru corupție, rămâne în arest preventiv până la 14 decembrie, potrivit deciziei luate miercuri de magistrații Curții de Apel Chișinău, care au reconfirmat astfel hotărârea primei instanțe în acest caz, informează mass-media locală.

RomaniaTV.net
18 nov. 2015, 17:25
Republica Moldova: Vlad Filat rămâne în arest preventiv

Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocaților lui Vlad Filat prin care a fost contestată decizia de săptămâna trecută a Judecătoriei sectorului Buiucani, care a prelungit termenul de arest preventiv cu încă 30 de zile.

Procurorii au insistat ca, pe parcursul anchetei, fostul premier să rămână în arest, considerând că, în libertate, învinuitul ar putea influența ancheta și depozițiile martorilor sau ar putea părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Avocatul Igor Popa a declarat însă că nu există niciun indiciu incriminatoriu pentru această decizie și a reiterat că va ataca Republica Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Vlad Filat, lider al Partidului Liberal Democrat, a fost reținut la 15 octombrie de către ofițerii Centrului Național Anticorupție după ce, la solicitarea procurorului general, parlamentul i-a ridicat imunitatea parlamentară. Trei zile mai târziu, Vlad Filat a primit 30 de zile de arest preventiv. El este cercetat penal pentru corupție și implicare directă în fraudele din sistemul bancar al Republicii Moldova, riscând până la 15 ani de închisoare.