Republicanii critică aspru Democrații lui Biden. După Donald Trump, Ron DeSantis cere Casei Albe retragerea implicării SUA în conflictul ruso-ucrainean: „Pacea trebuie să fie obiectivul”

Partidul Republican pune mari presiuni pe Joe Biden și Partidul Democrat. Republicanii cer de urgență oprirea escaladării conflictului din Ucraina. 

14 mart. 2023, 17:25
Republicanii critică aspru Democrații lui Biden. După Donald Trump, Ron DeSantis cere Casei Albe retragerea implicării SUA în conflictul ruso-ucrainean: „Pacea trebuie să fie obiectivul”

După Donald Trump, Ron DeSantis a luat atitudine cu privire la războiul din Ucraina. Guvernatorul Floridei susține că America trebuie să aibă cu totul alte priorități decât răfuiala dintre Volodimir Zelenski și Vladimir Putin.

În discursul rostit la Fox News, Ron DeSantis a precizat:

„Apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei nu este un interes vital al SUA. 

În timp ce SUA are multe interese naționale vitale precum securizarea granițelor noastre, gestionarea crizei din cadrul armatei noastre, securitatea și independența energetică, controlul puterii economice, culturale și militare a Partidului Comunist Chinez, sunt implicate într-o dispută teritorială dintre Ucraina și Rusia care nu este un interes național vital”, a declarat politicianul american, citat de Politico.

De asemenea, guvernatorul Floridei a declarat că pentru instituțiile americane, „pacea ar trebui să fie obiectivul”, nu amplificarea războiului. Mai mult, el a avertizat că expedierea de arme și trimiterea de trupe în teritorii străine de conflict „ar risca să atragă SUA într-un conflict, un război fierbinte între cele mai mari două puteri nucleare ale lumii”.

„Nu putem acorda prioritate intervenției într-un război străin în escaladare față de apărarea propriei nostre patrii, mai ales că zeci de mii de americani mor în fiecare an din cauza traficului de narcotice, din cauza graniței noastre deschise și arsenalul nostru de amre critice pentru propria noastră securitate ce se epuizează rapid”, a concluzionat guvernatorul.

 

Conflictul din Ucraina ar putea fi oprit dacă viitorul președinte de la Casa Albă va fi Republican

 

Potrivit celor mai recente sondaje realizate în SUA, un candidat al Partidului Republican este favorit să câștige alegerile, în fața unui candidat al Partidului Democrat. Administrația Joe Biden și Kamala Harris a provocat revoltă în societate pe fondul crizei COVID, a implicării în războiul ruso-ucrainean, a inflației expozive, a promovării campaniilor LGBT+ și BLM.

Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos publicat în februarie, Donald Trump a primit sprijinul a 43% dintre republicanii înregistraţi, în timp ce 31% l-au susţinut pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, 7% pe Mike Pence, fostul vicepreședinte al lui Donald Trump şi doar 4% au preferat-o pe Nikki Haley, fost guvernator al Carolinei de Sud şi ex-ambasador la ONU.