Donald Trump, favorit să candideze din partea republicanilor la alegerile din 2024

Fostul preşedinte american Donald Trump rămâne favorit să obţină nominalizarea pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, potrivit unui sondaj de opinie citat de publicaţia The Hill.

19 ian. 2023, 10:10
Donald Trump, favorit să candideze din partea republicanilor la alegerile din 2024

Donald Trump este creditat cu 48% din intenţiile de vot în viitorul scrutin intern pentru desemnarea candidatului Partidului Republican la funcţia de preşedinte al Statelor Unite, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Morning Consult.

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, a cărui popularitate este în ascensiune în contextul obţinerii unui nou mandat în noiembrie 2022, este la nivelul de 31% în rândul membrilor Partidului Republican. Ron DeSantis nu a decis încă dacă se va înscrie în cursa prezidenţială, potrivit Mediafax.

Fostul vicepreşedinte Mike Pence este la nivelul de 8%, urmat de Liz Cheney, fostă membră a Camerei Reprezentanţilor, creditată cu 3% din intenţiile de vot.

Citeşte şi: Grevă naţională în Franţa împotriva proiectului de reformă a pensiilor propus de guvern. Avertismentul specialiştilor: „Francezii sunt suficient de furioşi pentru a bloca ţara”

În ultima lună, rata de susţinere a candidaturii lui Donald Trump a fluctuat între 45% şi 50%, iar cea a lui Ron DeSantis a fost în jurul nivelului de 30%.

Însă sondajul relevă că Ron DeSantis ar fi favorit într-o eventuală cursă împotriva preşedintelui Joseph Biden, membru al Partidului Democrat. Ron DeSantis este creditat cu un avans de 3% (44% la 41%) în raport cu Biden, în timp ce actualul preşedinte al SUA are un avans de 3% faţă de Trump (43% la 40%), potrivit sondajului.

Citeşte şi: Biden se pregăteşte să acorde ajutor Ucrainei pentru a ataca Peninsula Crimeea