Reputatul istoric Constantin Buşe a murit

Publicat: Luni, 16 Decembrie 2019 20:07 // Actualizat: Luni, 16 Decembrie 2019 20:07 // Sursa: romaniatv.net

Constantin Buşe era o figură emblematică a Facultății de Istorie a Universității București. Dascălul s-a stins din viața la vârsta de 80 de ani.

Profesorul universitar Constantin Buşe, autorul a peste 200 de lucrări științifice, a murit. Anunțul trist a fost făcut de Centrul de Studii Euro-Atlantice „Prof.univ.dr. Constantin Buşe". „Anunţăm cu adâncă tristeţe şi durere în suflet trecerea în nefiinţă a reputatului profesor universitar Constantin Buşe (1939-2019), astăzi 15 decembrie 2019. Domnul profesor universitar dr. Constantin Buşe a fost unul dintre întemeietorii şcolii româneşti de Istorie a Relaţiilor Internaţionale, un cercetător exemplar, un excepţional mentor academic pentru zeci de generaţii de studenţi.

Şi-a închinat întreaga sa viaţă Istoriei şi a excelat la nivel naţional şi internaţional în cercetarea istoriei moderne şi contemporane universale, a studiului Americii Latine, a integrării euro-atlantice, a relaţiilor internaţionale din secolele XIX-XXI. Mărturie pentru această extraordinară muncă de cercetare stau cele peste 200 de lucrări ştiinţifice (monografii, studii şi articole, culegeri de documente, manuale universitare) publicate de-a lungul vieţii sale academice.

Cercetările profesorului Constantin Buşe au trasat noi direcții în cercetarea istorică, profesorul fiind recunoscut la nivel internațional. "Nu numărul acestor lucrări academice este important, ci modul în care acestea au trasat noi direcţii în cercetarea istorică din ţara noastră şi au setat adevărate standarde de calitate. Cariera academică, desfăşurată neîntrerupt în cadrul Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, a fost de asemenea excepţională. A fost Profesorul desăvârşit, a iniţiat în tainele Istoriei un număr imens de studenţi, a sprijinit dezvoltarea profesională a sute de tineri istorici, a inovat în materie de cursuri şi programe universitare, introducând în Facultatea de Istorie discipline şi direcţii noi de cercetare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit Constantin Buşe doliu romania mari istorici Universitatea Bucureşti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H