Reşedinţa montană a lui Hitler din Bavaria, „Cuibul Vulturului”, va fi modernizată

Fosta reşedinţă din munţi a lui Adolf Hitler, din Bavaria, va fi modernizată, în cadrul unui proiect de renovare în valoare de 17 milioane de euro. 

RomaniaTV.net
11 iun. 2013, 16:58
Reşedinţa montană a lui Hitler din Bavaria, „Cuibul Vulturului”, va fi modernizată

Reşedinţa fostului dictator nazist, Adolf Hitler, din Bavaria, va fi modernizată, în cadrul unui proiect de renovare în valoare de 17 milioane de euro prin care Centrul de informaţii istorice care funcţionează în prezent în acel loc va fi extins, informează marţi Associated Press.

Lucrările de construcţie în acest scop urmează să înceapă în 2014, a indicat guvernul landului Bavaria. Potrivit cotidianului Sueddeutsche Zeitung, centrul de informaţii, care actualmente se întinde pe o suprafaţă de 1000 mp, va fi extins la 2500 mp, în cadrul unui proiect ce urmează să fie finalizat în 2018.

Staţiunea Obersalzberg, situată aproape de graniţa cu Austria, este locul unde fuhrer-ul îşi avea reşedinţa din munţi cunoscută drept „Cuibul vulturului”, alături de alte două reşedinţe.

Citeşte şi: Buncărul lui Hitler din Polonia, „Bârlogul Lupului”, va fi transformat în muzeu

Satul alpin era al doilea centru de putere al regimului nazist, după Berlin, aici având case şi alţi responsabili de rang înalt ca Herman Goering, Albert Speer şi Martin Bormann.