Protestul hoţilor de curent. Sute de oameni au ieşit în stradă pentru că le-a fost tăiat curentul

Sute de oameni au ieşit în stradă la Resiţa fiindcă blocurile sociale în care locuiesc au rămas fără curent electric. Locatarii erau racordaţi ilegal la reţea de 15 ani, iar acum, reprezentanţii companiei de electricitate i-au debranşat.

23 ian. 2013, 06:56
Protestul hoţilor de curent. Sute de oameni au ieşit în stradă pentru că le-a fost tăiat curentul

Cei 400 de oameni care locuiesc în cele două blocuri sunt cazuri sociale, informează România TV. De peste 15 ani, locatarii stau fără forme legale şi tot ilegal s-au legat la reţeaua de curent electric. Angajaţii societăţii de electricitate le-au tăiat acum toate cablurile şi au demontat sursele ilegale de curent. Revoltaţi că vor sta în întuneric, oamenii au ieşit în stradă.

„Sunt 100 şi ceva de copii care merg la şcoală aicea, sunt oameni care muncesc. Nu poate copilul care vine de la şcoală să înveţe, nu poate nimica” a spus un locatar care nu şi-a făcut probleme cu plata facturii de electricitate timp de 15 ani. Protestatarii vor să meargă în audienţă la primar, pentru a le fi rezolvată problema.

„Eu unul muncesc, acuma vin de la muncă. Nu am curent, nu vezi să te speli, la lumânare, dimineaţa pleci pe întuneric, la lumânare, seara când vii, pe întuneric, tot la lumânare” s-a plâns un alt locatar. Oamenii susţin că ar vrea să intre în legalitate. „Ne-a promis că vine şi ne pune tot şi ne bagă gazul, şi face curentul şi când colo nu ne-o băgat. Pentru ce? Că nu avem contractul”s-a întrebat un alt locuitor din cele două blocuri.