Reşiţeanul care a trimis 70 de oameni la muncă în Cehia a fost arestat

În perioada august 2011-ianuarie 2012, reşiţeanul a traficat peste 70 de persoane din judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin, pe care le ducea în Cehia, informează renasterea.ro.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 14:01
Reşiţeanul care a trimis 70 de oameni la muncă în Cehia a fost arestat

Traficantul de 27 de ani racola bărbaţi cu vârste de la 24 la 50 de ani. Pentru fiecare persoană pe care o trimitea la muncă în Cehia, bărbatul primea 80 de euro. În urma traficului de persoane, bărbatul a obţinut suma de 20.000 de euro.

O mare parte dintre persoanele pe care traficantul le racola aveau o situaţie  materială precară, fără un loc de muncă stabil şi fără o pregătire şcolară. Acesta le promitea victimelor locuri de muncă în domeniul construcţiilor, cu masă şi cazare şi le spunea că vor fi plătiţi cu sume de la 1.700 şi 2.000 de euro.

În realitate, bărbaţii erau puşi să lucreze mai mult de 12 ore pe zi, nu aveau nicio zi liberă, iar tot ceea ce primeau erau 40 de dolari pentru cinci persoane. Cu puţin timp înainte de finalizarea lucrării, aceştia erau mutaţi pe un alt şantier şi în felul acesta nu primeau salariul.

Traficantul a fost arestat preventiv şi dacă va fi găsit vinovat va face închisoare de la 3 la 15 ani, pentru trafic de persoane în formă continuată.