Responsabil metrou Drumul Taberei: În zonă lucra firma Verta-Tel, un utilaj a lovit conducta de gaz

Responsabilul tehnic de lucrările la metroul din Drumul Taberei afirmă că avaria care a dus la izbucnirea unui incendiu s-a produs după ce un utilaj a dislocat racordul unei conducte de gaze, lucrările fiind executate de firma Verta-Tel, care avea toate avizele necesare.

RomaniaTV.net
14 sept. 2012, 20:50
Responsabil metrou Drumul Taberei: În zonă lucra firma Verta-Tel, un utilaj a lovit conducta de gaz

Ioan Ursu, responsabilul tehnic de execuţia lucrărilor la metroul din Drumul Taberei, a declarat pentru Mediafax, vineri seară, după stingerea incendiului, că a fost vorba despre o eroare a mecanicului care executa lucrări la faţa locului cu un utilaj şi care a dislocat un racord la o conductă de gaze.

Ursu a precizat că în zonă lucrau angajaţi ai companiei Verta-Tel, specializată în lucrări în vecinătatea reţelelor de utilităţi, inclusiv a celei de gaze. El a mai declarat că „nu se face nicio lucrare” fără avizul din partea Distrigaz şi că cei care executau lucrările au procedat corect după ce au constatat avaria, anunţând imediat Distrigaz şi serviciile de intervenţie.

Conform lui Ursu, aceeaşi firmă, Verta-Tel, va suporta cheltuielile pentru repararea conductei.

Întrebat dacă se aşteaptă la o solicitare de despăgubiri de la Distrigaz, Ioan Ursu a declarat că „paguba nu este foarte mare”, ci „deranjul” pentru cei care locuiesc în zonă şi nu mai sunt conectaţi la gaze. „Ne pare rău pentru acei oameni, îmi imaginez că sunt mai multe familii”, a declarat Ursu.

Un incendiu a izbucnit vineri seară, în Drumul Taberei, zona staţiei Romancierilor, după ce o conductă de gaze a fost avariată în zona în care se executau lucrări la metrou.

Incendiul a fost stins în jurul orei 21.00, zona fiind izolată şi sub supraveghere.

Într-un comunicat remis Mediafax, Distrigaz Sud Reţele a precizat că dispeceratul său a fost sesizat vineri, la orele 18.30, privind existenţa unui incendiu în zona Drumul Taberei, Nr 65, sector 6, Bucureşti, unde compania se ocupă de alimentarea cu gaz.

„Echipele noastre de intervenţie s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă, izolând perimetrul şi sistând alimentarea cu gaze naturale în zonă. Reprezentanţii companiei au constatat o agresiune asupra unei conducte de gaz în timpul efectuării lucrărilor la linia de metrou Drumul Taberei – Pantelimon de către firma executantă, Astaldi”, se spune în comunicat, menţionându-se că angajatii companiei Distrigaz Sud Reţele nu executau lucrări în zona respectivă la momentul producerii incidentului.

Distrigaz mai informează că, în urma sistării alimentării cu gaze naturale în zona respectivă, sunt afectaţi aproximativ 1.200 de clienţi casnici şi non-casnici.

Alimentarea cu gaze naturale a clienţilor din zonă se va relua după remedierea defectului de către echipele de intervenţie, în cursul zilei de sâmbătă, începând cu orele 15.00.

„Reamintim cu această ocazie că societăţile care efectuează lucrări de modernizare ce pot afecta conductele reţelei de distribuţie că au obligaţia să solicite un aviz tehnic şi consultanţă tehnică operatorului de distribuţie de gaze naturale, respectiv Distrigaz Sud Reţele”, mai spun reprezentanţii companiei.