Restart în Liga 1: Care sunt șansele la titlu al echipelor din primul eșalon

Bookmakerii consideră că echipa antrenată de Dan Petrescu este favorită clară la câștigarea unui nou titlu în Liga 1.

20 ian. 2022, 13:43
Restart în Liga 1: Care sunt șansele la titlu al echipelor din primul eșalon

Liga 1 reîncepe pe 21 ianuarie, o dată meciul FC Argeș vs Dinamo. Competiția se reia cu CFR Cluj în postură de lider autoritar, având un avans de zece puncte în fața FCSB-ului, echipa de pe locul secund, și de douăzeci de puncte față de FC Voluntari, echipa de pe treapta a treia a podiumului.

În acest context, bookmakerii consideră că echipa antrenată de Dan Petrescu este favorită clară la câștigarea unui nou titlu. Superbet, de exemplu, oferă cota 1.22 pentru selecția „CFR Campioană”, în timp ce selecția „FCSB campioană” are cota 5.00. Mai multe informații despre oferta acestei case de pariuri puteți găsi căutând „Superbet păreri”.

Derby-ul FCSB vs CFR se joacă chiar în acest weekend

Chiar în etapa din acest weekend, pe Arena Națională din București, se joacă derby-ul FCSB vs CFR Cluj. „Roș-albaștrii” se apropie la șapte puncte de clujeni dacă înving. Având în vedere că punctele se vor înjumătăți la finalul sezonului regular, fotbaliștii pregătiți de Toni Petrea ar mai putea spera la titlu. În schimb, dacă se va impune campioana en-titre, acest campionat ar fi ca și jucat.

„Adevărul e că o victorie împotriva lui Dan Petrescu reprezintă o performanță. Dacă va fi egal în meciul de duminică vor rămâne zece puncte între primul loc și noi. Înjumătățite, devin cinci puncte în play-off, deci acolo o să depindem în continuare doar de jocurile noastre, ar trebui să câștigăm ambele partide cu CFR. Va trebui să ne ajutăm singuri, fiindcă pe ceilalți o să-i bată Clujul”, a declarat Mihai Stoica, managerul general al FCSB-ului.

Dan Petrescu a făcut trei transferuri, Petrea nu a primit întăriri

Deși este 90% campioană, CFR Cluj s-a întărit în această pauză competițională. Sub comanda lui Dan Petrescu au ajuns trei atacanți: Marko Dugandzic, croatul care a impresionat în trecut la FC Botoșani, Sergiu Buș și Cristian Neguț. În schimbul lui Neguț, la Chindia Târgoviște au plecat Denis Rusu și Mihai Butean, care nu prindeau oricum prima echipă a CFR-ului. De asemenea, campioana s-a despărțit de Denis Alibec, atacant care nu a confirmat după împrumutul de la Kayserispor. Au mai plecat Mailat și Tahiri.

FCSB nu a adus niciun jucător în această perioadă de mercato. Din contră, a renunțat la Constantin Budescu. Gigi Becali a anunțat că nu mai investește în fotbaliști, din moment ce are șanse minime să ia titlul. Chiar și așa, vicecampioana are un lot valoros, în special de la mijloc în sus. „Roș-albaștrii” vor conta și în partea a doua a sezonului pe Florin Tănase. La un moment dat, deținătorul titlului de golgheter al Ligii I era dat ca și transferat la arabi.

FC Voluntari s-a întărit cu Budescu

Budescu rămâne în Liga 1

Deși este pe locul al treilea, FC Voluntari nu este luată în calcul de bookmakeri atunci când vine vorba despre lupta pentru câștigarea Ligii I. Calificarea în Play-off ar fi o performanță mare pentru gruparea ilfoveană, care a făcut un transfer foarte important, cu câteva zile înainte de restartul campionatului: l-a adus pe Constantin Budescu. Mijlocașul ofensiv în vârstă de 32 de ani va primi 12.000 de euro pe lună la echipa antrenată de Liviu Ciobotariu.

Aflată pe locul 5, la 25 de puncte distanță de CFR Cluj, Universitatea Craiova este considerată a treia echipă cu șanse la titlu. Ce-i drept, șansele oltenilor sunt pur teoretice. Nici cel mai fanatic suporter nu ar putea să parieze pe echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf.

Indiferent de ce se va întâmpla în FCSB vs CFR Cluj, cu siguranță că vom avea parte de multe meciuri interesante și în a doua parte a campionatului 2021-2022.