Restaurante Franţa coronavirus. Decizia de închidere este atacată în justiţie

Restaurante Franţa coronavirus. Principala organizaţie profesională a restaurantelor, barurilor şi cafenelelor din Franţa a anunţat sâmbăta că va ataca în justiţie închiderea administrativă decretată pentru acest sector, de la începerea celei de-a doua perioade de izolare, relatează EFE.

14 nov. 2020, 23:36
Restaurante Franţa coronavirus. Decizia de închidere este atacată în justiţie
Restaurante Franţa coronavirus

Restaurante Franţa coronavirus. Organizaţia Profesioniştilor din Hotelerie (Umih) a reamintit că guvernul a justificat această închidere din motive sanitare pentru a frâna răspândirea coronavirusului.

Citeşte şi: Franţa vorbeşte deja de al treilea val de Covid în Europa. „De la sfârşitul iernii virusul va circula din nou în valuri succesive”

Organizaţia a reamintit că guvernul nu a prezentat totuşi cifre, care să demonstreze că există mai multe contagieri în restaurante.

Umih a insistat că localurile au aplicat din iunie şi până la încheierea primei perioade de izolare măsuri de securitate sanitară.

Prin urmare au decis să prezinte un recurs în justiţie până la 20 noiembrie.

Restaurante Franţa coronavirus

Premierul francez, Jean Castex, a avertizat joi că inclusiv după ridicarea restricţiilor de izolare la domiciliu, prevăzută pentru 1 decembrie, barurile şi restaurantele vor rămâne închise.

Patronatul din hotelerie a publicat un sondaj, realizat în rândul a 6.600 de companii din sector, care arată că aproximativ 65,8 % dintre profesioniştii din acest domeniu şi-au exprimat temerea că această a doua închidere administrativă îi va obliga să coboare definitiv storurile.

Citeşte şi: Europa se închide din nou. Portugalia devine ultima ţară care reinstaurează carantina. Violenţe în Franţa

Record de morţi în Franţa, pentru al doilea val al pandemiei

Franţa a raportat luni un bilanţ de 551 de decese asociate COVID-19 în precedentele 24 de ore, un record negru pentru al doilea val al epidemiei, a anunţat directorul general al Sănătăţii, Jerome Salomon.

Numărul total al deceselor de la debutul epidemiei a ajuns la 40.987. „Vârful epidemiei este în faţa noastră, al doilea val încă înaintează„, a atenţionat Salomon, remarcând totuşi ‘o avansare mai lentă’ a epidemiei ‘peste tot unde au fost aplicate măsuri de frânare precoce, în special restricţii de deplasare’.

Cele mai multe decese (613) contabilizate în spitale într-un interval de 24 de ore în primul val epidemic au fost raportate la data de 6 aprilie (B).

Directorul general a mai anunţat că, de la debutul epidemiei în Franţa, au fost depistate 1.807.479 de cazuri de infectare cu coronavirus.

În prezent, numărul bolnavilor spitalizaţi cu COVID-19 este de 31.125, dintre care 4.690 se află în secţii de terapie intensivă, cu 163 mai mulţi decât cu o zi în urmă.


loading...
Partenerii noștri