Restaurantele ar putea fi deschise. Condiţiile anunţate de primarul Sectorului 2

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a anunţat, că restaurantele ar putea fi deschise, însă acest lucru ar putea fi posibil , cu condiţia respectării mai multor reguli. De asemenea, edilul a precizat că Piaţa Obor rămâne deschisă deoarece sunt respectate condiţiile impuse în contextul pandemiei şi că activitatea se desfăşoară în siguranţă.

30 nov. 2020, 11:37
Restaurantele ar putea fi deschise. Condiţiile anunţate de primarul Sectorului 2
Restaurantele ar putea fi deschise. Condiţiile anunţate de Radu Mihaiu

„După 3 săptămâni, Piaţa Obor (sau „zona zoster”, cum a fost numită de domnul prim-ministru), rămâne deschisă în siguranţă. Discutând cu fiecare în parte, cei implicaţi în activitatea Pieţei Obor au înţeles. Şi-au asumat anumite responsabilităţi. Au respectat măsurile astfel încât şi comercianţii şi clienţii să continue în condiţii decente”, a scris primarul Radu Mihaiu, pe Facebook.

Primarul sectorului 2 crede că restaurantele ar putea fi deschise

Edilul pledează pentru comunicare şi găsirea de soluţii punctuale şi în alte zone de activitate.

„Restaurantele ar putea fi deschise cât timp pot asigura o distanţare suficientă şi o ventilare a aerului eficientă. Discuţiile avute cu reprezentanţii din industrie confirmă că se poate dacă există voinţă politică. Am putea să ne bucurăm de teatru sau alte spectacole dacă atât organizatorii, cât şi spectatorii şi-ar asuma anumite responsabilităţi. Şi cel mai important, şcoala ar putea fi redeschisă. Aşa cum în multe alte ţări europene se întâmplă deja”, a mai precizat Radu Mihaiu.

Citeşte şi: Cehia anunţă primele măsuri de relaxare. Interdicţia de ieşire din casă va fi ridicată, restaurantele se redeschid

Radu Mihaiu cere testare rapidă pentru COVID

„În același timp avem nevoie de testare cantitativă și rapidă, pentru a opri din timp posibilele focarele. Avem nevoie să ne protejăm zi de zi astfel încât să limităm presiunea pe sistemul medical. Restricțiile suplimentare trebuie să fie aplicate doar în zonele cu probleme, punctual și țintit. Fără a da peste cap activitatea din domenii întregi”, a mai scris edilul Sectorului 2.

De asemenea, Radu Mihaiu este de părere că „avem nevoie să ne protejăm zi de zi astfel încât să limităm presiunea pe sistemul medical”.

„Restricţiile suplimentare trebuie să fie aplicate doar în zonele cu probleme, punctual şi ţintit. Fără a da peste cap activitatea din domenii întregi. E nevoie de solidaritate şi curaj, iar eu am încredere că şi România poate. Din nefericire, această pandemie a venit peste o situaţie politică precară.

Subiectul crizei de sănătate a fost politizat. Diverşi actori politici au încercat şi continuă să capitalizeze electoral situaţia dificilă în care ne aflăm, iar asta ne trage în jos pe toţi. Aparent toată lumea e în expectativă şi aşteaptă rezultatul alegerilor de la sfârşitul săptămânii. Iar asta în sine e un eşec al decidenţilor”, mai scrie Mihaiu.

Edilul Sectorului 2 subliniază că este nevoie rapid de „un guvern responsabil, capabil să comunice şi să unească”, precum şi de o majoritate puternică parlamentară care poate lua decizii curajoase menite să repornească activitatea din România.

Citeşte şi: Un călugăr cu COVID a spart geamurile salonului și a fugit din spitalul Târgu Cărbuneşti


loading...