Un călugăr cu COVID a spart geamurile salonului și a fugit din spitalul Târgu Cărbuneşti

Situaţie controversată la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Un călugăr care s-a infectat cu noul coronavirus, de la mânăstirea-focar Lainici, a fugit din unitatea spitalicească.

30 nov. 2020, 09:19
Un călugăr cu COVID a spart geamurile salonului și a fugit din spitalul Târgu Cărbuneşti

Un călugăr de la Mânăstirea Lainici a făcut prăpăd în spitalul unde era internat. Acesta a spart un geam şi a fugit. După ce a fost găsit de poliţişti, bărbatul a fost internat la secția de Psihiatrie. Acesta s-a ales și cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Un călugăr cu COVID a spart geamurile salonului și a fugit din spital

Bărbatul a fost depistat cu noul coronavirus în urmă cu câteva zile, însă omul nu avea vreun simptom. Așa că s-a decis izolarea lui la Mănăstirea Lainici alături de alți călugări care fuseseră și ei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit Antena 3.

Călugărul a fugit din izolare și a fost găsit de polițiști într-o comună din județul Gorj. Pentru că reprezenta un pericol pentru sănătatea populației, polițiștii au decis internarea lui la spitalul suport-COVID din Târgu Cărbunești. Nici aici călugărul nu s-a liniștit. A spart geamurile de la salon și a fugit din nou.

Poliţiştii l-au găsit și au decis internarea acestuia în secția Psihiatrie, într-un salon cu gratii la ferestre. În același timp, i s-a întocmit și dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în formă continuată.

Mănăstirea Lainici este  în carantină. Mai mulţi călugări şi stareţul aşezământului monahal s-au infectat cu noul coronavirus. De asemenea, un monah a decedat din cauza infecţiei cu SARS CoV 2.

„Decizia a fost luată din cauză că 7 persoane, din rândul personalului mănăstirii, au fost confirmate cu infecția SARS- CoV-2, una dintre acestea decedând”, anunță DSP.

Unul dintre călugării de la Lainici a decedat. Omul suferea de obezitate

Stareţul mănăstirii, Ioachim Pârvulescu, a fost transferat la un spital din Bucureşti după ce a stat câteva zile internat într-un spital din judeţul Gorj, deoarece manifesta simptome specifice noului coronavirus. Surse medicale au declarat pentru Agerpres că starea de sănătate a stareţului este una bună.

Aceleaşi surse au dezvăluit faptul că un călugăr de la mănăstirea de pe defileul Jiului a decedat din cauza virusului SARS-CoV-2 în Spitalul din Târgu-Cărbuneşti. Acesta ar fi suferit de obezitate şi ar fi avut şi alte afecţiuni asociate.

Citeşte şi: Mănăstirea Lainici în carantină, după ce mai mulţi călugări, printre care şi stareţul, s-au infectat cu COVID


loading...