Restaurantele KFC din Rusia sunt obligate să servească răcoritoare Baikal şi Ducesa, după ce Pepsi s-a retras de pe piaţa rusă

Băuturile produse sub brandul rus ”Cernogolovka” au apărut în meniul restaurantelor KFC din Rusia, după ce compania PepsiCo s-a retras din această țară.

26 mai 2022, 11:18
Restaurantele KFC din Rusia sunt obligate să servească răcoritoare Baikal şi Ducesa, după ce Pepsi s-a retras de pe piaţa rusă

La începutul lunii martie, compania americană Yum! Brands, care deține restaurantele fast-food KFC și Pizza Hut, a anunțat suspendarea activității restaurantelor KFC din Rusia. Cu toate acestea, punctele de vânzare în franciză au putut continua să funcționeze, scrie agenția de presă rusă.

PepsiCo a anunțat și suspendarea vânzării de băuturi în Rusia, în special – Pepsi-Cola, 7up și Mirinda.

Şirivalii de la McDonald’s s-au retras de pe piaţa din Rusia, după 32 de ani de prezenţă. Grupul McDonalds a anunţat în urmă cu 10 zile că abandonează piaţa rusă şi a demarat un proces de vânzare a afacerii după peste trei decenii de activitate în această ţară, a informat lanţul de fast-food într-un comunicat publicat de mass-media din SUA, relatează EFE.

„Criza umanitară provocată de războiul din Ucraina şi mediul impredictibil pentru a putea opera acolo a determinat McDonald’s să pună capăt afacerii sale în Rusia care nu mai este sustenabilă şi nici în acord cu valorile McDonald’s”, se arată în comunicatul companiei.

Directorul executiv, Chris Kempczinski, notează în comunicat că este mândru de cei peste cei 60.000 de angajaţi din Rusia şi că decizia a fost ‘extrem de dificilă’, însă „angajamentul faţă de valorile noastre înseamnă că nu mai putem rămâne acolo”.

Citeşte şi: Armata rusă a devenit subiect de batjocură în Ucraina. Presa din Kiev se amuză pe seama tancurilor Kremlinului capturate de armata ucraineană FOTO


loading...
Partenerii noștri