Restaurantele şi cafenelele din 16 localităţi din Arad, închise pe fondul numărului mari de cazuri COVID

Comitetul pentru Situații de Urgență Arad a decis ca restaurantele și cafenelele din 16 localități din municipiu să se închidă începând de astăzi. Măsura a fost luată în contextul în care în mai multe zone din judeţ a depăşit cifra de 1.5 la mia de locuitori.  Supendarea activității este în vigoare până pe 22 septembrie, orele 24 00.

RomaniaTV.net
16 sept. 2020, 12:52
Restaurantele şi cafenelele din 16 localităţi din Arad, închise pe fondul numărului mari de cazuri COVID

În prezent, în Arad sunt 1.499 de persoane diagnosticate cu COVID-19 și 66 au decedat. Numărul mare de cazuri de bolnavi ar fi pus pe seama măsurilor de relaxare în ce priveşte funcţionarea restaurantelor la interior, de la 1 septembrie.

Citeşte şi: Mai multe şcoli din Arad şi Timiş au fost închise din cauza cornavirusului. Peste 1.500 de elevi au început şcoala online

De asemenea, se aşteaptă o nouă creştere a cazurilor COVID şi începând cu 1 octombrie, având în vedere deschiderea noului an şcolar şi alegerile locale.

Decizia CJSU a fost luată în conformitate cu incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile din localitățile județului Arad unde a fost depășit pragul de 1,5/1.000 locuitori și este valabilă până în data de 22.09, orele 24:00. La finalul acestei perioade, se va efectua o nouă evaluare de risc epidemiologic, în urma căreia suspendarea se poate ridica în anumite localități. Suspendarea poate fi, însă, și introdusă în noi localități, în funcție de evoluția situației