MICA UNIRE 2019: Restricţii de circulaţie în perioada 23-24 ianuarie, în Iaşi

Reprezentanţii municipalităţii ieşene au anunţat marţi că va fi întreruptă circulaţia autovehiculelor în zona centrală a oraşului, pentru buna desfăşurare a manifestărilor prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române.

RomaniaTV.net
22 ian. 2019, 13:01
MICA UNIRE 2019: Restricţii de circulaţie în perioada 23-24 ianuarie, în Iaşi

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Sebastian Buraga, a precizat că, pe 24 ianuarie, când se celebrează 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor, între orele 7.00 şi 15.00, în funcţie de necesităţi, circulaţia autovehiculelor va fi restricţionată sau închisă pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt şi pe străzile Cuza Vodă, 14 Decembrie 1989 şi Gavriil Musicescu.

Tot pe 24 ianuarie, între orele 17.30 şi 19.00, aceleaşi restricţii vor fi luate pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, mai exact pe tronsonul cuprins între Piaţa Unirii şi strada I. C. Brătianu, care este parte a traseului de desfăşurare a ceremoniei militare de retragere cu torţe.

„Începând din dimineaţa zilei de miercuri, 23 ianuarie, până joi seara, vor fi eliberate, în funcţie de necesităţi, parcarea din Piaţa Unirii, iar joi, parcările de la cinematograful Victoria şi bulevardul Independenţei. Totodată, se interzice orice manifestare publică pe raza Municipiului Iaşi în ziua de 24 ianuarie, cu excepţia celor organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române. Sunt interzise şi comercializarea şi consumul de băuturi alcoolice în locurile de desfăşurare a manifestărilor şi pe o rază de 200 de metri în jurul acestora în ziua de 24 ianuarie, până la ora 15.00”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Măsurile au fost luate în contextul în care în fiecare an, la Iaşi, pe 24 ianuarie se celebrează înfăptuirea Unirii Principatelor Române, la manifestările organizate de municipalitate luând parte zeci de mii de persoane, politicieni, reprezentanţi ai mediului academic. În Piaţa Unirii din Iaşi, la finalul discursurilor oficiale, este oficiat un ceremonial militar şi religios şi se dansează „Hora Unirii’.