Restricţii de circulaţie la Washington, haosul continuă. Oamenii nu mai au voie să iasă din case

Primarul din Washington DC, Muriel Bowser, a emis un ordin privind impunerea de restricţii de circulaţie în capitala SUA începând cu ora locală 18:00, ora 01.00, ora României, după ce susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului.

06 ian. 2021, 22:49
Restricţii de circulaţie la Washington, haosul continuă. Oamenii nu mai au voie să iasă din case

Astăzi, ordon restricţii de circulaţie în întreg oraşul pentru District of Columbia, începând de miercuri, 6 ianuarie, ora 6:00 p.m. până joi, 7 ianuarie, ora 6:00 a.m.„, a scris pe Twitter primăriţa Muriel Bowser.

Democrata Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, şi primăriţa Muriel Bowser au cerut Gărzii Naţionale să vină la Capitoliu şi să-i îndepărteze pe protestatari. Însă Departamentul Apărării din SUA a negat că ar fi primit o solicitare din partea oficialităţilor din Washington D.C. de a desfăşura Garda Naţională la clădirea Capitoliului, a scris pe Twitter un reporter al Washington Post.

Citeşte şi Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului. Poliția intervine în forță VIDEO

Pe de altă parte, un consilier al vicepreşedintelui ales Kamala Harris a declarat, potrivit Reuters, că aceasta se află în siguranţă într-un loc care nu a fost dezvăluit.

În acelaşi timp, situaţia a escaladar într-atât încât forţele de poliţie şi-au scos armele în incinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite, în faţa manifestanţilor pro-Trump care au încercat să pătrundă în sala de şedinţe. „Gărzile de securitate şi poliţiştii de la Capitoliu şi-au scos armele în timp ce partizanii lui Donald Trump încercau să forţeze trecerea„, a scris congresmanul Dan Kildee pe Twitter.

Din cauza anarhiei, primarul din Washington DC a emis un ordin privind impunerea de restricţii de circulaţie în capitala SUA începând cu ora locală 18:00.