Restricţii de gradul 3 de Crăciun: 25.000 de persoane infectate cu virusul Covid-19 vor fi în spital până la sfârşitul lunii noiembrie

Până la jumătatea lunii decembrie, toată ţara va trebui să fie supusă unor restricții severe de gradul 3, Covid-19, au spus miniștrii.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 07:10
Restricţii de gradul 3 de Crăciun: 25.000 de persoane infectate cu virusul Covid-19 vor fi în spital până la sfârşitul lunii noiembrie

Au fost spulberate speranțele lui Boris Johnson cu privire la o amânare a regulile de blocare de Crăciun. Organismul consultativ al guvernului a avertizat că, până în sezonul festiv, ratele de infectare din toată țara vor crește peste nivelurile observate în zonele deja incluse în categoria „foarte ridicată”.

Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă: Carantina este singura soluţie pentru scăderea numărului de îmbolnăviri! 

The Sun a aflat despre cea mai recentă analiză guvernamentală supravegheată de omul de știință Sir Patrick Vallance unde arată că peste 25.000 de persoane infectate cu virusul Covid-19 vor fi în spital până la sfârșitul lunii noiembrie – mai mare decât vârful avut în primăvară. Practic, mai mult decât dublu.

Merkel anunţă oficial închiderea timp de o lună a restaurantelor, barurilor, sălilor de sport şi teatrelor din Germania, de pe 2 noiembrie

Germania va impune, începând de pe 2 noiembrie, timp de o lună, restricţii de urgenţă care vor include închiderea restaurantelor, sălilor de sport şi a teatrelor, pentru a opri creşterea numărului cazurilor de coronavirus care riscă să suprasolicite spitalele, a anunţat miercuri cancelarul Angela Merkel, transmite Reuters.

”Trebuie să acţionăm acum”, a spus Merkel, adăugând că situaţia este ”foarte gravă”.

Începând de pe 2 noiembrie, reuniunile private vor fi limitate la 10 persoane, care vor putea proveni din maximum două gospodării.

Restaurantele, barurile, teatrele, cinematogragfele, piscinele şi sălile de spurt vor fi închise, iar concertele anulate.

Oamenii vor fi solicitaţi să nu călătorească din motive personale, neesenţiale, iar cazările la hoteluri vor fi disponibile doar pentru călătoriile de afaceri.

Merkel a spus că obiectivul este să se limiteze la minimum impactul economic al măsurilor şi de a menţine deschise şcolile şi centrele de îngrijire de zi.

Germania a fost lăudată pe scară largă pentru menţinerea la un nivel scăzut al infectărilor şi al deceselor provocate de noul coronavirus, sub cele consemnate în multe state vecine, în prima fază a crizei, dar în prezent se află în al doilea val al epidemiei.

În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor a crescut cu 14.964, la 464.239, a anunţat miercuri Institutul Robert Koch, agenţia germană care se ocupă de bolile infecţioase.

Numărul deceselor a crescut cu 85, la 10.183, alimentând temerile legate de capacitatea sistemului de sănătate. Merkel a avertizat că spitalele ar putea fi depăşite de situaţie, dacă numărul de infectări va continua să crească rapid.

”Sistemul nostru de sănătate poate face încă faţă acestei provocări, dar în ritmul actual al infectărilor va ajunge la limita capacităţii sale în câteva săptămâni        ”, a spus Merkel.

Cancelarul a adăugat că autorităţile din domeniul sănătăţii au fost capabile să urmărească originea a numai 25% dintre infectări, ceea ce înseamnă că este dificil de spus care aspecte ale


loading...