Restricţii de navigaţie pe Dunăre, din cauza scăderii nivelului apei

Publicat: Duminică, 11 Decembrie 2011 21:46 // Actualizat: Duminică, 11 Decembrie 2011 21:46 // Sursa: RTV.net

Vasele de pescuit nu mai au ce căuta pe braţul Borcea, iar bacul care traversa fluviul de la Călăraşi la Ostrov este consemnat la mal, până la noi ordine.

Foto: România TV

Vremea excesiv de caldă pentru această perioadă îngreunează navigarea pe Dunăre. Nivelul apei a scăzut alarmant în ultimele săptămâni. În numai două zile, apa a scăzut cu patru centimetri.

Pentru a evita orice fel de pericol, din cauza scăderii alarmante a nivelului apei pe Dunăre, autorităţile au restricţionat naviagaţia. Pe braţul Borcea sunt restricţii pentru navele de pescuit. De asemenea, cei cu maşini sau camioane nu mai pot trece Dunărea cu bacul de la Călăraşi la Ostrov. O şalupă de mici dimensiuni efectuează manevra doar pentru oameni.

O situaţie critică s-a înregistrat şi în luna septembrie, atunci când, din cauza cotelor scăzute, peste 60 de convoaie formate din 300 de barje şi împingătoare au fost blocate pe Dunăre, între Drobeta Turnu Severin şi Galaţi.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
braţul Borcea Dunărea nivelul Dunării restricţii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 apr 00:03
...allerR14"> Un şofer a uitat să tragă frâna de mână, iar maşina a luat-o la vale, şi s-a oprit chiar înainte de a cădea în Dunăre. Autoturismul a fost urcat înapoi pe ambarcaţiune, cu ajutorul celorlalţi pasageri. Din fericire, nimeni nu a fost rănit....
12 dec 03:10
...ce căuta pe braţul Borcea, iar bacul care traversa fluviul de la Călăraşi la Ostrov este consemnat la mal, până la noi ordine. Citește mai departe… Posted...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H