Restricţii de Sărbători: lockdown extins în Europa

Angela Merkel a dorit să pună în practică măsuri mai dure pentru a limita răspândirea pandemiei, dar nu a reuşit din cauza opoziţiei landurilor. Restaurantele, barurile şi alte locuri publice din Germania au fost închise de la începutul lunii noiembrie.

23 nov. 2020, 09:18
Restricţii de Sărbători: lockdown extins în Europa
Restricţii de Sărbători

Restricţii de Sărbători. Cancelarul german Angela Merkel şi vicecancelarul Olaf Scholz, ministru al finanţelor, i-au pregătit pe germani pentru eventuala înăsprire a actualului lockdown parţial, în perspectiva discuţiei cu şefii executivelor celor 16 landuri, prevăzută pentru miercuri, transmite DPA, anunță AGERPRES.

Restaurantele, barurile şi alte locuri publice din Germania au fost închise de la începutul lunii noiembrie şi au fost impuse măsuri de distanţare fizică mai stricte, pentru a limita numărul cazurilor de COVID-19, după o recrudescenţă a epidemiei în octombrie.

Restricţii de Sărbători. Portugalia interzice călătoriile între oraşe şi închide şcolile. Restricţii dure luate în preajma sărbătorilor

”Cetăţenii ar trebui să primească un răspuns unificat, un răspuns comun de la guvernul federal şi guvernele landurilor. De fapt, ei au dreptul la asta. De această dată lucrăm din greu în această privinţă”, a subliniat Merkel.

La cea mai recentă întâlnire cu reprezentanţii landurilor, cancelarul Angela Merkel a dorit să pună în practică măsuri mai dure pentru a limita răspândirea pandemiei, dar nu a reuşit din cauza opoziţiei landurilor, care dispun de un grad ridicat de autonomie în elaborarea politicilor de sănătate.

Restricţii de Sărbători: Germania şi Spania, primele state ale UE care au un plan complet de vaccinare

Spania va începe un program de vaccinare la scară largă împotriva coronavirusului în ianuarie și se așteaptă să acopere o parte substanțială a populației în șase luni, a declarat duminică premierul Pedro Sanchez, relatează Reuters. El a spus că Spania și Germania sunt primele state ale Uniunii Europene care au un plan complet de vaccinare. Campania va începe în ianuarie și are 13.000 de puncte de vaccinare. O parte substanțială a populației va putea fi vaccinată, cu toate garanțiile, în prima jumătate a anului. Pedro Sanchez în cadrul unei conferințe de presă după summitul liderilor G20.

Spania va implementa o singură strategie națională începând cu „grupurile prioritare”, a spus Sanchez, adăugând că va prezenta planul cabinetului său marți. „Ne așteaptă câteva luni grele, dar harta traseului a fost trasată”, a spus Sanchez. În ceea ce priveşte obţinerea unui vaccin, Spania a autorizat miercuri lansarea ultimei faze a studiului clinic al unui vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de grupul american Johnson&Johnson.