Restricţii inedite la JO 2020 de la Tokyo. Spectatorii n-au voie să strige

Organizatorii pregătesc o serie de restricţii inedite la JO 2020, care se vor desfăşura vara viitoare în Japonia. Între altele, spectatorilor care vor asista la evenimente li se va interzice să strige sau să vorbească tare.

12 nov. 2020, 18:30
Restricţii inedite la JO 2020 de la Tokyo. Spectatorii n-au voie să strige

Organizatorii Jocurilor Olimpice studiază diferitele măsuri de securitate pentru sărbătoarea de vara viitoare, din Japonia, astfel că pregătesc o serie de restricţii inedite la JO 2020.

Astfel, pe lângă limitarea intrării pe stadioane, printre alte măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19, organizatorii intenționează să le interzică spectatorilor să strige sau să vorbească cu voce tare în timpul competițiilor olimpice, după cum scrie cotidianul spaniol 20minutos.es.

Restricţii inedite la JO 2020: Stadioane pline doar pe jumătate

Numărul de spectatori care va fi admis pe stadioane se va baza pe liniile directoare ale Executivului japonez, care permit în prezent ocuparea doar până la 50% din capacitatea totală a stadioanelor, deși sunt anumite excepţii test în care ar fi autorizată o umplere de până la 80% din capacitate a arenelor.

Citeşte şi Cosmin Olăroiu a câştigat titlul în China cu Jiangsu Suning

„Vom monitoriza rezultatele acestor experimente și vom vedea ce putem învăța de aici”, a spus Toshiro Muto, directorul executiv al Jocurilor, care a menționat că astăzi este imposibil să se determine cât de mult public poate fi admis în tribune, din cauza situației pandemice atât în țară cât și în exterior. „Japonia este foarte nesigură și situaţia se poate schimba oricând”, a spus el.