Restricţii la circulaţia automarfarelor, în Ungaria, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

Circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7.5 tone va fi oprită pe teritoriul Ungariei în perioada 14 martie, ora 23.00 - 15 martie, ora 23.00, precum şi în 16 martie, ora 23.00 - 17 martie, ora 23.00.

RomaniaTV.net
14 mart. 2013, 13:39
Restricţii la circulaţia automarfarelor, în Ungaria, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

„După cum informează autorităţilor de frontieră ungare, în cele două zile mai sus menţionate, va fi restricţionată circulaţia tuturor automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia celor care transportă animale vii şi produse perisabile. Măsura este luată de autorităţile ungare, ca urmare a faptului că, în data de 15 martie, în Ungaria, este sărbătorită Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, zi declarată ca sărbătoare naţională nelucrătoare”, a declarat comisar şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, citat de Agerpres.

În conformitate cu prevederile legislaţiei statului ungar, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţionare a circulaţiei pe drumurile publice.