Restricţii SCANDALOASE în Marea Britanie din cauza COVID. Se interzice mersul la cumpărături în cuplu sau în familie

Noi restricţii în Marea Britanie pentru a diminua infectările cu COVID-19. Oamenilor li s-a interzis să meargă la cumpărături în cuplu sau cu membrii aceleiaşi familii în magazinele ce aparţin lanţurilor Sainsbury's, Tesco şi Waitrose. Reprezentanţii acestor magazine i-au îndemnat pe britanici să respecte măsurile după intrarea în lockdown, scrie Daily Mail.

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 13:44
Restricţii SCANDALOASE în Marea Britanie din cauza COVID. Se interzice mersul la cumpărături în cuplu sau în familie

Reprezentanţii marilor lanţuri de magazine i-au îndemnat pe clienţi să-şi facă cumpărăturile în siguranţă, înainte ca Anglia să intre în lockdown joi seara.

Anterior, reţelele de magazine Aldi, Morrisons şi Tesco au anunţat că vor exista intervale orare în care îşi vor putea face cumpărăturile pensionarii şi cadrele medicale. Aceste reguli vor fi menţinute în cele patru săptămâni, cât urmează să fie aplicate restricţiile în Marea Britanie.

De exemplu, Testo a transmis ca „o singură persoană din fiecare gospodărie să vină la cumpărături în magazine”.

De asemenea, Aldi îi încurajează pe clienţi să vină singuri la cumpărături.

„Pentru a respecta regulile de distanţare socială, îi încurajăm pe toţi clienţii să încerce şi să reducă numărul persoanelor din familie cu care vin în magazinele noastre”, au precizat reprezentanţii Aldi.

Supermarketurile din Marea Britanie au introdus, iniţial, această măsură prin care membrilor aceleiaşi familii le este interzis să meargă împreună la cumpături în luna martie, în când premierul Boris Johnson a anunţat impunerea de măsuri strice prin carantină, din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus.

Când începe lockdown-ul în Marea Britanie

Guvernul britanic a anunţat sâmbătă introducerea de noi măsuri de carantinare care vor intra în vigoare joi seara şi se vor aplica până pe 2 decembrie.

Toate magazinele, cu excepţia celor esenţiale, vor fi închise odată cu restaurantele, terasele, coafoarele şi centrele de agrement.