RESTRICŢII pentru bucureşteni de Florii: Grupurile de peste 6 persoane sunt interzise, fără grătare cu prietenii

Creştinii ortodocşi sărbătoresc duminică Floriile. Este al doilea an în care în duminica Floriilor românii vor avea parte de restricţii. Poliţia Capitalei a anunţat că agenţii vor acţiona în perioada Floriilor şi în zonele destinate grătarelor şi reaminteşte populaţiei că circulaţia în grupuri de peste 6 persoane este interzisă în această perioadă din cauza pandemiei.

23 apr. 2021, 14:13
RESTRICŢII pentru bucureşteni de Florii: Grupurile de peste 6 persoane sunt interzise, fără grătare cu prietenii

Poliţiştii vor acţiona, în perioada premergătoare şi în perioada sărbătorilor de Florii, în zonele lăcaşurilor de cult şi a cimitirelor, dar şi în zonele de agrement precum Pădurea Băneasa, zona Lacului Morii şi zona Lacului Văcăreşti. Poliţiştii reamintesc populaţiei că formarea grupurilor mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 2.500 lei.

Citeşte şi: Vești bune pentru români! Constanţa scapă de RESTRICȚIILE de weekend înainte de 1 mai şi Paşte

„Poliţia Capitalei, în perioada premergătoare şi în perioada sărbătorilor de Florii, va acţiona cu efective sporite în principalele zone aglomerate tocmai pentru a descuraja faptele de natură penală şi contravenţională. Poliţia Capitalei va acţiona în zonele aglomerate cum ar fi: centre comerciale, pieţe şi, pe lângă verificările privind respectarea legislaţiei privind prevenirea şi combaterea COVID-19, verificări vor fi efectuate şi pentru modul în care sunt transportate, depozitate şi comercializate produsele alimentare, în special produsele din peşte şi din carne de peşte, produse foarte căutate în această perioadă”, a transmis Ciprian Romănescu, la Poliţia Capitalei, citat de Agerpres.

Poliţiştii vor fi prezenţi în zonele lăcaşurilor de cult şi a cimitirelor, dar şi în zonele de agrement, cum ar fi zonele destinate efectuării picnicurilor sau grătarelor – Pădurea Băneasa, zona Lacului Morii, zona Lacului Văcăreşti. „Poliţiştii vor fi prezenţi în astfel de locaţii. Scopul nostru nu este să amendăm, ci să prevenim răspândirea virusului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Citeşte: Când renunţăm la carantina de noapte. Explicaţiile preşedintelui Klaus Iohannis: „Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine. Ne vaccinăm, ieşim din pandemie”

 


loading...
Partenerii noștri