Vești bune pentru români! Constanţa scapă de RESTRICȚIILE de weekend înainte de 1 mai şi Paşte

Incidența municipiului Constanța a scăzut sub 3,5 infectări la mia de locuitori, iar acest fapt aduce vești bucurătoare pentru turiștii care doresc să petreacă minivacanța de Paște și 1 mai pe litoralul românesc.

23 apr. 2021, 13:18
Vești bune pentru români! Constanţa scapă de RESTRICȚIILE de weekend înainte de 1 mai şi Paşte

Vești bune pentru români! Restricțiile din municipiul Constanța se ridică chiar înainte de minivacanța de Paște și de 1 mai, iar turiștii dornici să viziteze litoralul se pot bucura de mai multă libertate. Totul după ce incidența a scăzut sub 3.5 cazuri la mia de locuitori.

Municipiul Constanţa s-a încadrat în limita de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 4 şi mai mică de 7,5/1000 de locuitori, motiv pentru care au fost dispuse mai multe măsuri. Toate s-au aplicat pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 martie, şi s-au prelungit pentru că rata de incidenţă nu a scăzut.

Citește și: Al doilea caz de şoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer la Braşov. Reacţia a apărut la 5 minute de la imunizare

RESTRICȚII RIDICATE ÎN PERIOADA PAȘTELUI

Autoritățile au decis ca în perioada 1 mai – 2 mai 2021 (Paştele Ortodox 2021), în intervalul orar 20:00 – 5:00, în toate localităţile va fi permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.

De asemenea, în perioada 13 aprilie – 13 mai 2021, comunitatea musulmană din întreaga lume va începe postul specific lunii sfinte Ramazan care semnifică începutul revelării Coranului cel Sfânt Profetului Muhammed de către îngerul Gavriil.  Noaptea de Kadîr este predecesoare ca şi importanţă slujbei de Ramazan Bayram. În acest context, în toate localităţile va fi permisă circulaţia enoriaşilor musulmani în afara locuinţei sau gospodăriei, în perioada 8 mai – 9 mai 2021, în intervalul orar 20:00-5:00, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

În zilele de 23 aprilie şi 30 aprilie 2021, în toate localităţile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ sau prestări de servicii îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5:00-20:00. În aceste zile, în intervalul orar 20:00-5:00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Citește și: Explicația unui expert în sănătate. Cât de periculoasă este purtarea măștii de protecție pentru o perioadă lungă de timp