Restricţii severe anti-Covid, încă 4-5 luni. Ministrul german al Economiei avertizează că lupta cu virusul va fi lungă

Germanii trebuie să se pregătească pentru alte 4-5 luni de restricţii severe anti-Covid şi nu ar trebui să se aştepte că actualele reguli vor fi relaxate rapid, a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier.

16 nov. 2020, 08:53
Restricţii severe anti-Covid, încă 4-5 luni. Ministrul german al Economiei avertizează că lupta cu virusul va fi lungă

Nu am scăpat încă de probleme. Nu ne putem permite o închidere repetată, cu o economie care este închisă şi redeschisă în mod constant„, a spus Altmaier, pentru Bild am Sonntag, el subliniind necesitatea unor restricţii severe anti-Covid.

Germania a impus un set de măsuri, considerat ”o carantină uşoară”, pentru a ţine sub control al doilea val al pandemiei care are loc în majoritatea Europei. Restaurantele sunt închise, dar şcolile şi magazinele îşi continuă activitatea.

Datele publicate duminică de Robert Koch Institute (RKI) arată că numărul cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus a crescut cu 16.947, la 790.503. Datele din weekend tind să fie mai scăzute pentru că nu toate datele sunt raportate de autorităţile locale.

Altmaier a spus că Germania trebuie să fie atentă să nu relaxeze prea devreme restricţiile. ”Dacă nu vrem zile cu 50.000 de infecţii noi, aşa cum s-a întâmplat în Franţa acum câteva săptămâni, trebuie să înţelegem acest lucru şi să nu speculăm în mod constant despre ce măsuri pot fi relaxate”, a declarat ministrul.

El a adăugat că „Toate ţările care au ridicat restricţiile prea devreme au plătit un preţ mare în privinţa vieţilor pierdute”.

Ministrul Sănătăţii e de acord cu restricţii severe anti-Covid

Comentariile acestuia susţin afirmaţiile altor lideri germani. Între aceştia, ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a afirmat, sâmbătă, în timpul unui eveniment organizat online de partidul conservator al cancelarului Angela Merkel, că urmează săptămâni, posibil luni grele.

Citeşte şi Pandemie coronavirus. Când va reveni viaţa la normal. Răspunsul unuia dintre creatorii vaccinului împotriva COVID-19

Preşedintele german al Asociaţiei Medicale Mondiale, Frank Ulrich Montgomery, a avertizat în privinţa unui posibil deficit de paturi şi de personal în spitalele germane.

”Estimarea mea este că va trebui să vorbim despre mai multe restricţii, nu despre vreo relaxare”, a declarat Montgomery publicaţiei Augsburger Allgemeine.

Poliţia germană a tras sâmbătă cu un tun cu apă în timpul unei demonstraţii anti-restricţii din Frankfurt, pe care a risipit-o pentru că participanţii nu purtau măşti şi nu respectau distanţarea.


loading...