Restricţii şi în Ilfov după RECORDUL de infectări cu COVID. Se închid restaurantele, cluburile şi cafenele din 13 localităţi

Autorităţile au hotărât, miercuri, să aplice restricţii şi în 13 localităţi din judeţul Ilfov, unde vor fi închise cluburile, restaurantele şi cafenelele. Printre localităţile, unde rata incidenţei a depăşit 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori - se numără Bragadiru, Corbeanca, Voluntari, Chitila, Măgurele, Popeşti Leordeni și Voluntari.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 11:02
Restricţii şi în Ilfov după RECORDUL de infectări cu COVID. Se închid restaurantele, cluburile şi cafenele din 13 localităţi

Instituția Prefectului – Județul Ilfov anunță faptul că astăzi, 07.10.2020, s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov.

Astfel, având în vedere rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat Hotărârea nr. 18 privind măsurile dispuse pentru unele localități din județul Ilfov:

Art. 1.  Având în vedere incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1000 locuitori, respectiv în localitățile: orașul Bragadiru (2,04), orașul Buftea (1,58), orașul Chitila (1,83), orașul Măgurele (2,07), orașul Otopeni (1,80), orașul Popești Leordeni (1,69), orașul Voluntari (1,80) și comuna Berceni (2,64), comuna Brănești (2,74), comuna Chiajna (1,84), comuna Corbeanca (1,79), comuna Dascălu (2,72) și comuna Domnești (1,89), începând cu data de 08.10.2020 ora 12:00, se dispun următoarele măsuri:

(1) În aplicarea  articolului 6 pct. 1 din anexa nr 3 la HG 782/2020, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, nu este permisă în localitățile prevăzute la articolul 1;

(2) În aplicarea articolului 6 pct. 2 și pct. 3 din anexa nr. 3 la H.G. 782/2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare din  localitățile prevăzute la articolul 1 nu este permisă, cu excepția activităților pe care le desfășoară pentru clienții cazați în aceste unități de cazare;

(3) În aplicarea articolului 1 pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. 782/2020, activitatea cinematografelor și organizarea de festivaluri și/sau concerte nu este permisă în localitățile prevăzute la articolul 1;

(4) În aplicarea art. 6 pct. 11 din Anexa 3 la H.G. 782/2020, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în baruri, cluburi și discoteci nu este permisă în localitățile prevăzute la articolul 1;

(5) În aplicarea art. 9 pct. 3 din Anexa 3 la H.G. 782/2020, activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc inclusiv cazinouri, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară nu este permisă în localitățile prevăzute la articolul 1;

(6) În aplicarea art. 3, alin (1) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, se stabilește că, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, precum și al instituțiilor publice, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

(7) În aplicarea art. 3, alin (2) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, autoritățile publice locale afișează la loc vizibil și marchează fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei, etc) printr-un semn/marcaj distinctiv pentru delimitarea spațiilor publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ și al instituțiilor publice.

Art. 2. Se vor intensifica activitățile de control în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și în perimetrul unităților școlare.

Art. 3. Reluarea activităților restricționate în baza prezentei hotărâri se va dispune prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, în condițiile în care rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile va fi mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.

Art. 4. Se aprobă modificarea scenariului de funcționare corespunzător unităților de învățământ din anexă.

Art. 5. Directorii unităților de învățământ menționate în anexa vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri.

AICI — Hotărârea CJSU Ilfov nr. 18/07.10.2020

Anunțul a fost făcut de prefectul de Ilfov, Daniel Zamfir, conform Digi24.

Daniel – Tudorel Zamfir a precizat că s-a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor și a cluburilor timp de două săptămâni, dar va fi făcută periodic evaluarea situației cazurilor de COVID-19.

Potrivit prefectului de Ilfov, în cele 13 localități în care se instituie restricții rata incidenței a depășit 1,5 cazuri COVID la mia de locuitori. 

Localităţile din Ilfov în care se aplică restricţii

Cele 13 localităţi în care se vor aplica restricţii sunt Berceni, Brănești, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Corbeanca, Dascălu, Domnești, Măgurele, Otopeni, Popești-Leordeni și Voluntari.

BILANŢ CORONAVIRUS 7 OCTOMBRIE. RECORD de noi infectări COVID, decese şi persoane la ATI. Zi NEAGRĂ pentru România

 


loading...