Restricţiile de zbor expiră la începutul lunii mai. Unde pot călători românii cu mai puţin de 100 de euro

Majoritatea restricțiilor de zbor expira pe 2 mai, iar companiile aeriene încep să reia cursele. Prețurile biletelor a rămas accesibil, iar multe destinații sunt disponibile la prețiri care nu depășesc 100 de euro.

RomaniaTV.net
26 apr. 2020, 08:28
Restricţiile de zbor expiră la începutul lunii mai. Unde pot călători românii cu mai puţin de 100 de euro

Deoarece nu există încă măsuri de distanțare socială impuse, care să genereze cheltuieli suplimentare, prețurile au rămas accesibile.   Data de 2 mai este prima zi fără restricții și sunt disponibile bilete spre Londra cu doar 25 de euro, pe 4 mai biletele spre Roma sunt doar 55 de euro, iar spre Paris, pe 6 mai, sunt 110 euro. Sunt şi alte destinaţii accesibile la începutul lunii viitoare, cum ar fi Amsterdam, Atena sau Frankfurt.

Citește și: TAROM reia zborurile de la începutul lunii mai. Care va fi prima destinaţie 

Cei din domeniu consideră că, odată ridicate restricţiile, românii ar trebui să profite şi să înceapă să călătorească. Cu toate acestea, experții în domeniu speră ca Tarom să ia măsuri de siguranță suplimentară. ”Dacă legislaţia permite şi destinaţia este una care permite ca aeronavele să ajungă, de ce nu? În măsura în care rutele se redeschid treptat, treptat, eu sper că Taromul s-a gândit şi la nişte măsuri de siguranţă suplimentară care să asigure călătorii”, a spus Emil Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Turismului, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Măsurile de distanţare socială nu au fost încă stabilite, iar în cazul în care autorităţile nu vin cu reglementări clare, companiile aeriene vor trebui să dezvolte singure nişte condiţii de zbor. Dacă măsurile vor impune mai puţini pasageri în avion, este posibil ca biletele să se scumpească.

„Problema se pune că pui un loc da, unul nu, dar nu mai ieşi la bani şi trebuie să vină un suport pentru acoperirea cheltuielilor, pentru că dacă te duci cu 50% din capacitate nu-ţi acoperi costurile”, a declarat Gheorghe Răcaru, fost CEO Tarom şi Blue Air.

În 2 mai, restricţiile de zbor impuse de Ordonanţa Militară 9 vor expira pentru zborurile spre state ca Olanda, Belgia şi Marea Britanie, urmând ca până în data de 5 mai să nu mai existe nicio restricţie.

Wizz Air planifică reluarea unor zbouri începând de pe 1 mai


Compania aeriană Wizz Air planifică reluarea unor zboruri de pe aeoportul Luton pe 1 mai. De asemenea, compania a declarat că va reîncepe zborurile cu măsuri îmbunătățite în ceea ce privește sănătatea și siguranța pasagerilor și angajaților.

Prin urmare, echipajul de cabină va fi obligat să poarte măști și mănuși pe toate zborurile și va distribui șervețele de igienizare pentru pasageri, a declarat compania aeriană într-un comunicat.Noi măsuri de distanțare vor fi, de asemenea, introduse în timpul îmbarcării, iar aeronavele vor fi dezinfectate peste noapte.

De la 1 mai, vor fi reluate zborurile de pe baza companiei aeriene din Luton, Bedfordshire, către aeroporturile selectate din Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Portugalia, Spania și Israel.