Restricţiile din pandemie apropie România de Schengen. Aderarea ţării noastre, adusă din nou în discuţie

Criza de coronavirus a oferit membrilor Schengen o mostră din realitatea dură a călătoriilor din state non-Schengen, potrivit europarlamentarului Dragoș Tudorache, care a acordat un interviu pentru Euronews.

21 mai 2020, 12:10
Restricţiile din pandemie apropie România de Schengen. Aderarea ţării noastre, adusă din nou în discuţie

Ceea ce au trăit în ultimele două luni toți cetățenii UE, s-a întâmplat în cazul cetățenilor României, Bulgariei și Croației în ultmii 12, 13 ani„, a spus Dragoş Tudorache, în materialul pentru Euronews.

România și Bulgaria s-au alăturat Uniunii Europene în 2007, însă îngrijorarea privind statul de drept au afectat progresul lor de aderare la Spațiul Schengen. Croația, care s-a alăturat UE în 2013, a trecut prin următorii pași din acest proces. Comisia Europeană a lăudat acest lucru în octombrie 2019.

Citeşte şi Comisarul european pentru afaceri interne propune ca România, Bulgaria şi Croaţia să adere la spaţiul Schengen

Tudorache cere un mesaj politic, un semn, că cei care se află pe lista de așteptare a Schengen pot fi luați în calcul pentru adeziune.

În timp ce Parlamentul European și Comisia consideră că România, Bulgaria și Croația sunt, tehnic, pregătite să se alăture, unele state membre, precum Franța și Olanda, nu sunt pregătite să le accepte.


loading...