Restricțiile din pandemie au dus-o în pragul disperării. O frizeriță de 24 de ani și-a luat viața, din cauză că a fost nevoită să-şi închidă salonul

Sinuciderea unei tinere de 24 de ani, Alysson Jadin, a stârnit vie emoţie în Belgia, oamenii fiind convinşi că ea şi-a pus capăt zilelor din cauză că a fost nevoită să-şi închidă salonul de coafură, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de Covid.

23 nov. 2020, 23:33
Restricțiile din pandemie au dus-o în pragul disperării. O frizeriță de 24 de ani și-a luat viața, din cauză că a fost nevoită să-şi închidă salonul

Alysson Jadin își deschise salonul de coafură în luna august anul trecut, pe strada Saint-Gilles, din Liege, dar restricțiile din pandemie au forţat-o să îşi închidă afacerea și să renunțe la vis.

Peste 200 de persoane au organizat un marş în memoria tinerei, purtând baloane albe şi pancarte pe care era scris „Nu uităm, nu iertăm”, dar şi portrete cu tânăra care şi-a pus capăt zilelor. Participanţii au mers de la gara centrală a oraşului, până la locul unde se aflase salonul de coafură al lui Alysson.

Citeşte şi Belgia revine la CARANTINĂ până în luna decembrie. Noi restricţii

Tânăra a fost nevoită să-și închidă salonul în urmă cu trei săptămâni, după ce guvernul a trecut activatea sa pe lista celor neesenţiale. La începutul lunii noiembrie, într-un interviu acordat canalului RTL-TVI ea spunea că „acest lucru este foarte greu din punct de vedere moral”, după cum scrie Le Parisien. De asemenea, Alysson Jadin își împărtășea temerile de a nu fi eligibilă pentru asistență socială, deoarece pentru a o obține era necesar să justifice plata taxelor sociale şi pe anul precedent, în timp ce salonul său fusese deschis abia în luna august.

Alysson Jadin nu a lăsat niciun bilet de adio, dar apropiaţii fac legătura dintre această tragedie și dificultățile financiare pe care le-a întâmpinat tânăra, colateral cu restricțiile din pandemie.